Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Imi vad copiii prin gard, iar eu sunt norocoasa! Unii colegi nu si-i vad deloc. (Viata medicilor nostri)

by | Mar 27, 2020 | Să fim sănătoși

‘Azi am fost sa imi vad fetele la gard. Sunt la mama de 3 saptamani. Cea mare m-a privit trista, iar cea mica plangea si ma implora sa imi atinga mana prin gard. Macar mana.
Fac garzi la spital si nu vreau sa risc nimic. La mama nu se intra, nu se iese. Nu stiu cat va fi asa. Saptamani, luni cand le voi vedea doar la gard. Plec cu inima franta de fiecare data, iar pe ele le las plangand. Medicii trec prin clipe grele, clipe despre care nimeni nu stie…’

20200327 103753

Poza este preluata de pe site-ul Optissima cu acordul lor, viata unuia dintre miile de medici care are grija de noi!

Sinziana e prietena mea. Lucreaza intr-un spital din Bucuresti si face garzi dese.
Ca ea sunt foarte multi medici care au ales sa stea departe de copii, uneori si de sot sau sotie, pentru a ii proteja.

Am aflat apoi ca majoritatea medicilor de la noi care trateaza pacientii de coronavirus, au ales sa fie cazati la hotel pentru a nu isi expune familia. Dorm cateva ore, departe de casa, apoi merg la spital, unde se roaga sa salveze vieti si sa fie bine si ei.

Si mai sunt si medicii care NU au cine sa isi lase copiii, asa ca vin cu teama acasa, dezinfecteaza tot si se roaga sa nu isi imbolnaveasca familia.

‘Mi-am dus copilul și soțul la casa de la țară să fiu sigură că nu-i infectez. Când mi-am luat la revedere, mă simțeam ca și cum ei se salvează și eu merg să mor”, mi-a povestit o colegă. O altă îmi spune cum fiul ei de 12 ani a vrut în noaptea anterioară să doarmă cu ea de frică. Mi se face pielea de găină și mă gândesc că acasă am soț și fiică. Mă sperii mai tare când îmi amintesc că am fost acum câteva zile la mama’, asta spune un alt medic din Suceava. Stire preluata de AICI.

Cand imi povestea Sinziana asta ma gandeam cum m-am plans eu ca nu mai stiu ce activitati sa fac cu copiii in casa de plictiseala.
Mi s-a strans inima. Macar eu ii am langa mine.
Dupa ce am vorbit cu ea la telefon m-am dus sa imi imbratisez copiii si sa ma joc langa ei.
E greu sa stai in casa cu ei, dar muult mai usor decat daca i-as vedea la gard.

Si ei ar vrea sa stea acasa cu familia, dar medicii nu pot. Si nu doar ei. Tot personalul dintr-un spital este expus. Toti merita aprecierea noastra si tot respectul pentru sacrificiile pe care le fac! MULTUMIM!

Daca si tu ii sustii, distribuie articolul si Multumeste!

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This