Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Idei de jucarii pentru copiii de +6 ani (inclusiv parintii)

by | Dec 18, 2019 | Colaborari

Cele mai frumoase ierni le-am petrecut in copilarie cand mama statea acasa si imi cosea rochite pentru papusi sau se juca tot felul de jocuri inventate cu mine si fratii mei.
Desi eram 3 frati si aveam si jocurile noastre, adoram sa joc remi cu parintii sau carti. Am invatat sa joc remi la 5 ani si desi nu intelegeam mare lucru si acum imi aduc aminte cat de fericita eram pentru ca parintii ma includeau in timpul lor. Ce copil nu e fericit cu asta?

Intr-o era atat de tehnologizata in care noi, adultii, nu suntem intotdeauna cel mai bun exemplu pentru copii, va propun cateva Jucarii pentru copiii de varsta mai mare. Jucarii ce au fost gandite sa le stimuleze imaginatia, sa le dezvolte gandirea spatiala si de ce nu, sa le dea o idee despre posibile viitoare meserii.

Migoga Marble

Un joc de constructie, fascinant atat pentru pitici mai mari de 5 ani, cat si pentru tatici. Segmentele interconectabile, podurile, coloanele, rotile, spiralele si hornurile pot fi combinate in variate moduri amuzante, rezultand super-circuite pe care bilele cirula cu viteze diferite si care ii vor captiva cu siguranta ore in sir pe copii.

Pixel Photo

Este un joc de tip mozaic recomandat copiilor mai mari de 9 ani. Cu revolutionarele jocuri tip mozaic din noua gama Quercetti Pixel Art, poti crea adevarate opere de arta care ii vor incanta deopotriva atat pe copii cat si pe adulti.Tot ce trebuie sa faci este sa asezi plansa model deasupra placii de joc, apoi sa incepi sa fixezi piesele de mozaic tip Peg.

Puzzle Ravensburger 

Jocurile tip puzzle sunt o alegere clasica pentru copii maim ari. Eu va propun un puzzle educativ, cu sistemul solar, pe care il vor pastra cu siguranta in camera.

Skyrail Race

Un alt joc super-fascinant mi se pare Skyrail Race care este un joc recomandat copiilor mai mari de 7 ani. El permite efectuarea de experimente mecanice si descoperirea unor principia elementare ale fizicii, cum ar fi viteza, gravitatia, forta centrifuga, frecarea. Cu Skyrail Race, copii invata prin joc lucruri importante si se distreaza in acelasi timp.

Mandala Spirogiro

Un alt joc creativ, cu ajutorul caruia invata sa deseneze mandale minunate este Mandala Spirogiro. E recomandat pana la varsta de 12 ani. Cu acest joc puteti desena forme geometrice cursive pe care altfel nu leati putea realiza cu mana libera.

Buki France

Jocurile de creatie sunt cu siguranta in topul prefeintelor pentru fetite, iar alegerea mea se indreapta spre Buki France, un set recomandat fetitelor mai mari de 7 ani.

Set Karaoke

Si pentru ca e sezonul petrecerilor, trebuie sa ne pregatim de Karaoke, asa ca acest set este o alegere excelenta. Setul contine

  • 2 microfoane wireless;
  • 2 microfoane cu fir;
  • 1 DVD cu 18 hit-uri (cover);
  • cabluri audio/video;
  • alimentator;
  • instructiuni de instalare si utilizare.

Mini Laborator

Un set distractiv pentru micii viitori chimisti sau magicieni. Contine toate instructiunile de care aveti nevoie pentru a mixa diferite substante care stralucesc in intuneric.

Urmeaza doua saptamani de vacanta si este cea mai buna oportunitate de a va distra cu copiii. Priviti timpul acesta ca pe o distractie si nu ca pe o povara. Noi, parintii, suntem cea mai buna jucarie pentru copiii nostri si indiferent de cat cresc tot vor isi vor dori sa petreaca timp cu noi, daca stim sa le fim si prieteni.


Alexandru va primi de Mos Craciun un joc pentru 7+, asta pentru ca este destul de complicat sa il joace singur, dar noi i l-am luat pentru a ne juca impreuna cu el.

V-ati gandit si la jocuri de jucat impreuna cu copiii? Mai am parinti la fel de jucausi ca noi?

Idei de jucarii pentru copii de la 3 la 6 ani

Idei de jucarii educative 18 luni – 3 ani

Top 10 cadouri pentru un bebe (6-18 luni) 

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This