Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Ia o pauză de ‘respirat’ pentru tine

Știați că?

Fără hrană putem trăi și 3 săptămâni, fără apă 3 zile dar fără aer doar 3 minute?

Ei bine toți respirăm fără să ne gândim prea mult la asta. Toți o facem fără a depune eforturi și toți credem că o facem corect, doar trăim nu?

‘Sănătatea întregului corp depinde de funcţionarea sănătoasă a organelor respiratorii.‘ Ellen White – Healthful Living

O cameră care nu este aerisită va fi dăunătoare respiraţiei, de fapt otrăvitoare, prin respiraţia unei singure persoane timp de 15 minute, tocmai de aceea camerele de locuit trebuie dotate cu cel puțin o fereastră care să fie deschisă permanent pentru a aproviziona cu aer proaspăt camera, fie vară, fie iarnă.

Cel mai sănătos ar fi să dormim cu geamul deschis. Dacă vara nici nu se poate altfel, iarna este mult mai greu. Medicii recomandă aerisirea casei foarte bine cu geamurile larg deschise, minim o oră pe zi.

Care este cel mai bun exercițiu de respirat?

Vă întindeti pe spate, închideți ochii și vă relaxați tot corpul. Observați-vă respirația, fără a o controla, așa cum e ea naturală. Continuă o perioadă să-ți observi respirația naturală.

Puneți mâna dreaptă pe abdomen, chiar deasupra buricului și mâna stângă pe centrul pieptului. Mâna dreaptă se va mișca în sus odată cu inspirația și în jos odată cu expiratia. Mâna stângă nu ar trebui să se miște odată cu respirația. Abdomenul nu trebuie să fie tensionat.

Continuati să respirați încet și adânc. Inspirați cât mai mult posibil în timp ce abdomenul se dilată, fără a dilata cutia toracică. La sfârșitul inspirației diafragma va comprima abdomenul și buricul va fi în cel mai ridicat punct. Odată cu expiratia, diafragma se va mișca în sus, iar abdomenul va coborî.

La sfârșitul expiratiei abdomenul va fi contractat și buricul va fi comprimat către coloana vertebrală. Continuă așa pentru 10 minute.

Beneficiile unui respirat corect?

1. Este cea mai bună formă de a ajuta creierul să se relaxeze atunci când este într-o stare de tensiune (nervi, frustrare, supărare) aducând seninătate minții.

2. Îți îmbunătățește postura, ceea ce duce la mai puține dureri de spate.

3. Stimulează relaxarea profundă și induce un somn odihnitor.

4. Asigură o circulație sănătoasă a sângelui în tot organismul.

5. Stimulează apetitul și o digestie corectă.

#ProvocareaCM: Provocarea de săptămâna aceasta din Campionatul de mamicie este: EXERCIȚIU

Vă invit să învățați respirația corectă și să aplicați în fiecare dimineață pentru 10 minute aceste exerciții.

Pentru a vă înscrie la această provocare trebuie să îmi trimiteți o POZĂ dar și să îmi scrieți cum vă simțiți după 10 minute de exercițiu, în formularul de AICI. Provocarea este valabilă până Duminică, ora 19.00.

Premiul acestei săptămâni constă într-un tablou personalizat de câștigătoare oferit de prietena mea DoamnacuCoc.

Pentru a nu pierde nici o provocare din timpul concursului ai următoarele opțiuni:
1. Înscriere la newsletterul ZânaScutecel
2. Dă LIKE la pagina de facebook ZânaScutecel și apăsa opțiunea ‘see first’
3. Verifică zilnic pagina de facebook ZânaScutecel

Multă grijă și iubire!

calendar text 2