Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Hernia inghinala la copiii mici, prin ochi de mama

Cand aveti cel putin doi copii, trebuie avuta mare grija. Asta pentru ca cel mai mare va avea mereu tendinta de-a se purta cu fratiorii mai mici cu protectia de parinte, chiar erijandu-se  mai in gluma, mai in serios in ‘mami’ si ‘tati’ pentru cei mici.
Cand era mica Ana cauta mereu se purta ca o mamica cu fratiorul ei mai mic (cel mijlociu, caci cel mic inca nu venise pe lume). Cauta sa-l invete si sa se comporte cu el cu atata protectie incat foarte des il ridica in brate.
Numai ca ridicatul in brate a fratiorului cu un an mai mic ca ea, dar cu acelasi numar de kilograme s-a finalizat ca la doar patru anisori sa fie operata de hernie inghinala.

Toata viata mea am fugit de ace, medici si spitale. Cum se anunta control la scoala, cum in ziua aceea fugeam pe dealuri si nu ma prindea nimeni. Nici dupa ce am devenit adult lucurile nu s-au schimbat, astfel ca am ajuns la spital mai mult cu forta.
Nu stiu cu cine seamana Ana asa de curajoasa.
Ei si curajoasa a fost si la 4 ani cand a avut prima ei operatie.
Ei, nu va pot spune in cuvinte ce este in inima unei mame nevoite sa suporte asfel de momente pentru puiutul ei. Cat a stat in sala de operatie am avut impresia ca mii de cutite imi sfarteca inima, iar cand am vazut-o iesind din sala de operatie, probabil ca inima mea nu a mai suportat caci am cazut jos lesinata, iar cand mi-am revenit eram intr-un cabinet, nu langa fetita mea. M-am ridicat grabita sa ajung langa ea, neputandu-ma opri nineni si abia ajunsa langa ea, care dormea linistita in patut, m-am mai linistit si eu.
Pe seara eu stateam lesinata pe un scaunel de langa patut, iar puiutul meu zglobiu se plimba prin salon in dreapta si-n stanga dorind sa stie ca se poate misca si umbla chiar daca o durea burtica.
Atentie mamici daca aveti doi copii, ca cel mare sa nu repete dorinta Anei mele de a-si tine in brate des fratele cel mic. Si Maria a avut cateva incercari cu Alexandru dar i-am explicat ca nu ii face bine.

Sa aveti bucurie-n suflet, pace si iubire-n casa.

Bubu

Pin It on Pinterest

Share This