Ambasadorul zambetelor mici si mari!

De ce nu sarbatorim Halloween

by | Oct 26, 2016 | Informații, Pași mici...

Saptamana aceasta este imbracata in valtoarea sarbatorii americane Halloween. Peste tot citesc articole despre cum sa ne pregatim. Noi nu sarbatorim din 2 motive mari: unul religios iar celalalt din cauza efectelor negative asupra copiiilor.

O sa incep prin a va povesti ca acum cativa ani, nu eram nici casatorita si nu eram nici mamica, am fost cu niste prieteni la o pensiune la munte. Am nimerit cu un grup de pici de clasa doua. Foarte simpatici copiii! Toata ziua i-am vazut cum se joaca fotbal sau prinselea (erai copii fara telefoane sau alte gadegeturi).

Seara, ma asteptam sa doarma dusi. In timpul noptii am auzit tipete si alergaturi. Cand am iesit din camera am vazut un baietel alergand disperat. Il opresc si il intreb de ce este speriat (asta transmitea fata lui). Imi spune ca profesoara le-a citit o poveste de groaza si le este frica sa doarma!

Deci la 8 ani, doar li s-a citit o poveste de groaza iar ei erau speriati! Imaginati-va ce este in sufletul unui copil mic care vede monstri, scheleti si alte costume infricosatoare. Poate din mandrie, ca vad la alti copii, nu vor spune nimic, dar asta nu inseamna ca vor fi neaparat bine.

Exista studii care arata efectul negativ al acestei sarbatori asupra dezvoltarii copilului. Rusia este una dintre tarile europene care a interzis Halloween-ul dupa ce mai multi copii au dezvoltat sentimentul de depresie, ei nestiind sa faca diferenta intre realitate si joaca.

V-ati intrebat vreodata cine sarbatoreste Halloween-ul? Stiati ca este cea mai mare sarbatoare a bisericii lui Satan alaturi de Sabatul Vrajitoarele (1mai) si ca este sarbatorit insasi Diavolul. Vaticanul si biserica ortodoxa condamna aceasta sarbatoare ea fiind o sarbatoare pagana ‘a terorii, a fricii si a mortii’. Ganditi-va de 2 ori inainte de-a lua o decizie.

Multa grija si iubire!

​sursa foto:underware.nl

Pin It on Pinterest

Share This