Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Furia laptelui – spaima oricarei mamici

Inainte de a naste primul copil aflasem de acest Bau Bau de care se sperie orice mama. Eu sunt o tipa foarte organizata din fire asa ca am luat si acest aspect in calcul si m-am documentat mult. N-am scapat! De fapt am experimentat de 2 ori aceasta ‘furie’ groaznica.. Oribile zile! Sani imensi (cu partea asta puteam ramane 😳), durerosi (plangeam de durere), angorjati si tari (simteam ca pocnesc). Am urat furia laptelui.

Dar sa va povestesc exact ce pasi am urmat astfel incat in 2 zile eram buna de alaptat. Va spun drept de la inceput ca aveti nevoie de sot, mama, sora sau pe cineva cu care sa va simtiti confortabil. Din pacate nu am putut pune copiii la san deloc in acele zile (lucru care m-ar fi ajutat foarte mult), Maria nu a vrut niciodata sa suga iar pe Alexandru nu am avut voie sa il pun cateva saptamani (din cauza pneumotoraxului facut la nastere).

Am folosit pompa (Dumnezeu sa ii dea santate celui care a inventat-o, ca nu stiu cum se descurcau saracele femei inainte)  si despre care v-am povestit cand am scris despre lista proaspetelor mamici) din 2 in 2 ore.

Daca sunteti in cautare de o pompa buna, vi-o recomand pe aceasta: Spectra Q pe care o gasiti la un super pret AICI.

Lucrurile au stat asa la furia laptelui:

Pasul 1: spalati sanul bine cu apa calda/fierbinte cat suportati

Pasul 2: masati circular in ordinea acelor de ceasornic fiecare san

Pasul 3: atasati pompa (sau copilul la san varianta cea mai buna) la san la stimulare si abia apoi la muls. In tot acest timp daca va poate ajuta cineva ca in timp ce tineti pompa sa va si maseze sanul mai ales la noduli ca sa se desfunde canalele, daca bebelusul suge bine singur nu este nevoie de masaj

Pasul 4: cand ati terminat spalati sanii cu apa rece si puneti compresa cu prosop cu apa rece

Pasul 5: folositi crema pentru mamelon pentru a evita ranile (eu am folosit MEDELA si nu am facut rani)

Pasul 6: imbracati-va cu un sutien mare iar in el am mi-am pus foi de varza batute, reci (m-au ajutat sa imi ia din dureri si sa se dezumfle sanul)

Repetati la 2,3 ore maxim!

Mi-a fost mult mai usor la a doua experienta stiind deja de la prima ce trebuie facut (la prima a fost cam haotic pana mi-am dat seama in ce ordine si cum trebuie facut).

Multa grija si iubire!

[blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__sm=”1″ columns__md=”1″ animate=”bounceIn” slider_nav_color=”light” ids=”4909,825,13394,1391,13113,8651,5551,13968,517″ title_size=”small” readmore=”Citeste” readmore_color=”success” badge_style=”circle-inside” excerpt=”false” image_height=”75%”]

Pin It on Pinterest

Share This

Optimism la lingurita

Nu-l uita pe Dumnezeu.

Cu El incepe viata!