Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Femeia, stalpul casei

De cand ma stiu se spunea ca femeia este stalpul casei. Mama mea a fost asa. Venea de la munca, facea curat, ne lua de la scoala, facea teme cu noi, repara scaunul stricat si il astepta pe tata si cu mancarea pusa. Desi ai zice ca lucrurile s-au schimbat, adevarul este ca e mai greu acum. Cum sa te organizezi cu toate, cand timpul este atat de scurt? Renunti la ceva..

Cu tot feminismul din ultimii ani, la toate de mai sus s-a adaugat si cariera pe care multe femei si-o doresc cu ardoare. De unde atata energie? De unde atata putere?

Sa ai o cariera nu este un lucru rau, atat timp cat iti place ce faci si nu te epuizeaza, atat timo cat ai o viata si dupa ce pleci de la birou si nu doar in vacante sau jumatati de weekend. Fiecare alege ce i se potriveste, toate suntem diferite.

Cariera sau nu?

Nu este suficient ca abia ai timp de casa, de copii, de cariera, ca iti trebuie timp si pentru tine. Cred ca sunt printre putinele femei care nu si-au dorit o cariera. Cred ca poti avea un salariu decent si fara sa dormi la jobul avut.

Pe la 21 de ani, cand am plecat din tara si am muncit sa ajung unde imi doream, am realizat cand am plecat ca nu imi ridica nimeni nici o statuie. Cel mult o petrecere de ‘adio’, 2 flori si cam atat. In tara nici pe alea nu le primesti de multe ori. Atunci am decis ca nu voi petrece la munca mai mult timp decat trebuie, pentru ca timpul cu familia nu mi-l da nimeni inapoi.

Nu am regrete ca nu sunt pe nu stiu ce functie, sunt chiar subalterna cu cei mai misto 2 sefi fix la mine acasa! Satisfactiile pe care le am cu ei nu se compara cu nimic. Ce construiesc cu ei acasa nu as fi putut construi nicaieri in alta parte.

Da, am si alte activitati in afara de copii. Blogul asta este pura terapie pentru mine. Cand scriu aici ma vindec eu sau caut solutii alta data. Am si alte proiecte pentru anul viitor, dar cei mai importanti sunt ei doi.

Stalpul casei? Sunt cand pot. Daca nu, mai dau stacheta si sotului sau o lasam amandoi in cui si ne luam pauza. Nu e asa rau..

La voi cum e?

Multa grija si iubire!

calendar text 2