Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Femeia o infloresti sau o ofilesti

Daca ne uitam la o femeie ca la o planta (in sensul bun) cea mai nasoala varianta e sa o tii infrunzita si atat… pentru ca nici nu te bucuri la maxim de ea si nici altul nu o poate face… e asaaa o stare de latenta cunoscuta si sub denumirea de obisnuinta sau rutina. Daca nu reusesti sa o faci sa infloreasca inseamnna ca in timp oricum va ajunge sa se ofileasca… ceea ce e rau pentru tine si bine pentru altul.

Sa nu ne imaginam ca femeia va ramane ofilita… nuuu… altul o va face sa renasca si ciclul o ia de la capat. Oricum femeia e pe principiul pasarii Phoenix, doar ca atunci cand ea renaste din cenusa tu tot cenusa ramai.

Revenind la inflorit ea trebuie sa fie o explozie de polen si miresme, de culori si atitudini ca atunci cand se intalneste cu alte “plante” sa stea alea in pistil si sa se intrebe: “Ce radacina mamei ei de treaba are asta in stamina de radiaza asa?”

Daca ea radiaza si tu radiezi pe langa ea, daca ea e ofilita si tu esti sigur ingrasamant de mult.

Ea poate sa fie si urata si enervanta si plictisitoare si cum o mai vrea ea sa fie, doar ca pentru tine sa fie cea mai frumoasa si desteapta… tot timpul nu doar sezonier.

Si atentie nu trebuie sa o vezi frumoasa si desteapta… trebuie sa fie frumoasa si desteapta… pentru ca daca doar o vezi asa inseamna ca daca te vei uita din alta perspectiva vei vedea mereu altceva.

Prin urmare daca ea nu este “cea mai cea” pentru tine gandeste-te repede sa iti alegi alta planta pentru ca asta sigur nu e pentru tine… si nici tu pentru ea. Nu e bine nu e rau.. e doar inutil pentru amandoi. Si oricum veti ajunge in punctul de ofilire la un moment dat.

Deci ai doua variante: ori te pui pe treaba sa o faci sa infloreasca, ori o ofilesti si iti asumi ca o va inflori altul.
Nu uita ca femeia e o planta perena pe cand tu esti un simplu muritor.

Mitul barbtului de tip Don Juan care are toate femeile la picioare e doar un mit… pentru ca acelea nu sunt femei adevarate!
O femeie adevarata trebuie sa se fi ofilit de cateva ori pana cand sa aiba seva demna de luat in seama.

Sotu’ Zanei

Pin It on Pinterest

Share This