Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Femeia o infloresti sau o ofilesti

Daca ne uitam la o femeie ca la o planta (in sensul bun) cea mai nasoala varianta e sa o tii infrunzita si atat… pentru ca nici nu te bucuri la maxim de ea si nici altul nu o poate face… e asaaa o stare de latenta cunoscuta si sub denumirea de obisnuinta sau rutina. Daca nu reusesti sa o faci sa infloreasca inseamnna ca in timp oricum va ajunge sa se ofileasca… ceea ce e rau pentru tine si bine pentru altul.

Sa nu ne imaginam ca femeia va ramane ofilita… nuuu… altul o va face sa renasca si ciclul o ia de la capat. Oricum femeia e pe principiul pasarii Phoenix, doar ca atunci cand ea renaste din cenusa tu tot cenusa ramai.

Revenind la inflorit ea trebuie sa fie o explozie de polen si miresme, de culori si atitudini ca atunci cand se intalneste cu alte “plante” sa stea alea in pistil si sa se intrebe: “Ce radacina mamei ei de treaba are asta in stamina de radiaza asa?”

Daca ea radiaza si tu radiezi pe langa ea, daca ea e ofilita si tu esti sigur ingrasamant de mult.

Ea poate sa fie si urata si enervanta si plictisitoare si cum o mai vrea ea sa fie, doar ca pentru tine sa fie cea mai frumoasa si desteapta… tot timpul nu doar sezonier.

Si atentie nu trebuie sa o vezi frumoasa si desteapta… trebuie sa fie frumoasa si desteapta… pentru ca daca doar o vezi asa inseamna ca daca te vei uita din alta perspectiva vei vedea mereu altceva.

Prin urmare daca ea nu este “cea mai cea” pentru tine gandeste-te repede sa iti alegi alta planta pentru ca asta sigur nu e pentru tine… si nici tu pentru ea. Nu e bine nu e rau.. e doar inutil pentru amandoi. Si oricum veti ajunge in punctul de ofilire la un moment dat.

Deci ai doua variante: ori te pui pe treaba sa o faci sa infloreasca, ori o ofilesti si iti asumi ca o va inflori altul.
Nu uita ca femeia e o planta perena pe cand tu esti un simplu muritor.

Mitul barbtului de tip Don Juan care are toate femeile la picioare e doar un mit… pentru ca acelea nu sunt femei adevarate!
O femeie adevarata trebuie sa se fi ofilit de cateva ori pana cand sa aiba seva demna de luat in seama.

Sotu’ Zanei

Pin It on Pinterest

Share This

Optimism la lingurita

Tine-l in brate cat vrea el! Dureaza mai putin decat vrei tu..