Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Familia este formată dintr-un părinte sau din doi?

Update:

Felicitări pentru cât de repede s-au mișcat și au redenumit pachetele, chiar după numele mămicii care a deschis tot acest scandal. Cristina Bazavan a scris despre asta.

Întrebarea care stă pe buzele tuturor zilele acestea: familia este alcătuită dintr-un părinte sau doi?

Sigur ați auzit, chiar și în treacăt despre scandalul izbucnit la cinematorgraful unui mall între o mamă cu 2 copii și un angajat. Mama dorea să achiziționeze Pachetul Familly (care cuprindea cel mai probabil 2 adulți și unul sau mai mulți copii) iar angajatul a refuzat fiind un adult și 2 copii.

Nu că vreau să despic firul în 4 sau să iau apărarea celor de mall, dar de unde știa angajatul că este doar un adult? Că eu dacă merg să cumpăr un pachet nu explic vânzătorului dacă e și soțul sau nu cu mine. Poate cei de la mall au gândit pachetul ca încurajare a petrecerii timpului cu ambii părinți. Minunat. Greșeala a fost că nu s-au gandit și la familia cu un singur părinte. Și mă mai întreb un lucru: câți copii cuprindea pachetul Familly: unul, doi, cinci? Nu toate famiile sunt la fel, atât din punct de vedere al numărului de părinți cât și al numărului de copii….

Sunt convinsă că lucrurile, cel puțin aici, se vor lămuri și dacă sunt deștepți cei de la mall vor face super pachete pentru părinții singuri, sau zile în care să încurajeze petrecerea timpului cu Bunica, cu Tatăl sau cu Fratele mai mare!

Râdem, glumim, trăim într-o țară în care nu avem respect pentru o femeie însărcinată când stă la coadă, pentru una cu copii când este în autobuz sau pentru un bătrân care are nevoie de ajutor.

Nu dau numele mallului pentru că pentru mine este irelevant. De ce irelevant? Acest lucru sigur nu s-a întâmplat doar acolo și sigur nu este prima oară. Este doar prima oară când o mamă scrie public despre asta și cere explicații (Bravo ei și susțin asta!!! Ce NU susțin este aruncatul cu piatra de după…).

A fost o greșeală. Una urâtă. Dar NU este o tragedie. Noi românii judecăm prea repede și ne punem poalele în cap. Dacă a greșit unul, să îl decapitam. Culmea este că am și citit mesaje de genul ‘Nu mai mergem acolo în semn de protest’. La ce ajută? 1. Cei de la mall habar nu au de ‘protestul vostru’. 2. E pierderea ta, nu a lor (tu ai de pierdut timp de alergat la alt cinema, calitate, filme bune).

Nimic NU se schimbă dacă nu este sesizat și nimic NU se va schimba dacă nu există înțelegere și deschidere.

Până la urmă și în spatele oricărei companii tot oameni sunt, care sper să fie mai atenți la astfel de detalii și mai deschiși la schimbările pe care le aduce viața (la modul general). Diferența poate începe cu ei!

Multă grijă și iubire!

Pin It on Pinterest

Share This