Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Exista ‘pentru tot restul vietii?’

by | Nov 9, 2019 | Jurnalul meu

‘Scrii atat de frumos de sotul tau si el de tine. Sa mai cred in ‘pentru tot restul vietii?’, mi-a scris Mira intr-un mail in care imi povestea de divortul ei. Ramanea singura dupa 10 ani pe care ii dedicase sotului, nu aveau copii pentru ca el nu a vrut, iar acum el era intr-o relatie cu o tipa care avea un copil de 10 ani. Ea simtea cat regreta timpul dat lui si deciziile luate pana in momentul asta. Ea este singura si fara lucrul cel mai de pret pe care il voise: copilul.

I-am citit mailul si m-a trecut un val de tristete. E una dintre multele femei care imi scriu sa le dau sfaturi despre relatiile dintre soti. Cele mai multe au ajuns pe blogul meu citind Exista viata si dupa divort.
Sunt atat de multe femei care nu mai cred in relatii, in iubire sau barbati. Si da, sunt si cativa barbati (tatici) care mi-au scris fix cu aceleasi griji…

A gasi omul cu care sa iti imparti viata pe termen lung este o loterie. Joci ruleta ruseasca si speri sa fie bine la final.

Pentru mine un cuplu are nevoie de doua lucruri pentru reusita, dincolo de iubire, respect  credinta, chimie: comunicarea si sexul.

Fara comunicare sincera si deschisa fata de cel de langa tine nu poti cladi un lucru real si de durata. Nu te poti astepta ca cel de langa tine sa iti ghiceasca gandurile, temerile, angoasele, frustrarile si sa reactioneze asa cum iti doresti. Fara sa aveti interese comune si aceasi credinta, lucrurile pot fi provocatoare.
Fii sincera cu el si mai ales cu tine. Aratatiti-va unul altuia cum sunteti inca de la inceput si ce anume va face fericiti.
Nu va ganditi ‘Lasa ca il schimb eu mai tarziu’. Cand pleci de la ipoteza asta nu il minti doar pe el, ci te minti pe tine. Nu ii poti cere celui de langa tine mai mult decat poate da si nu ii poti cere ce nu poti face nici tu.
Asa ca, alege de la inceput un om cu care sa poti comunica pe orice subiect.

E foarte important sa ai un partener sexual cu care sa te potrivesti din toate punctele de vedere. Intimitatea unui cuplu si satisfactia in pat, face un om sa zambeasca tâmp multe zile. Poti comunica cat vrei cu omul de langa tine daca nu exista si potrivirea fizica, care este mult mai mult decat chimia de inceput ce tine 3, 6 luni. Cand nu exista se va transforma intr-o relatie unde unul sau chiar ambii parteneri vor strange frustrari. Putini recunosc si isi recunosc cat de importanta este partea sexuala intr-un cuplu, dar adevarul este ca fara ea, sansele de a fi un cuplu implinit sunt cu adevarat mici.
Fara comunicare, oricat de bun este sexul, tot la nefericire duce. Pur si simplu fara una din cele doua componente, ‘supravietuiesti’ in relatie, nu traiesti fericit.

Exista fericire pentru tot restul vietii?
Habar nu am. Nici macar cu cele de mai sus nimeni nu iti poate garanta ca lucrurile nu se schimba la unul sau la ambii parteneri.

Pentru mine exista PENTRU ACUM si e la fel de bun ca pentru tot restul vietii!
ACUM poate fi in fiecare zi multa vreme de aici înainte iar asta depinde doar de mine, de sot si de relatia pe care ne-o dorim amandoi.

Voi cum vedeti acest ‘pentru tot restul vietii?’

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This