Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Exista cu adevarat fapte bune?

by | Sep 16, 2017 | Jurnalul meu

Acum cativa ani rula un serial american pe care sunt sigura ca si voi l-ati vazut ‘Prietenii mei’, cu 6 perosnaje foarte diferite.

Personajul meu preferat era Phoebe. Imi placea acest personaj pentru ca visa mult, credea doar in bine si ajuta pe oricine fara sa ceara nimic inapoi.

Intr-unul dintre episoade, Ross, unul dintre personajele masculine, i-a spus ca nu exista fapta buna fara un interes personal. Phoebe incearca sa ii demonstreze ca exista fapte bune fara interes personal. Indiferent de ce facea Ross contracara cu argumente. La sfarsitul episodului ii spune ca doar pentru ca ea simte o fericire personala pentru bucuria celui pe care l-a ajutat, tot interes personal se numeste. Interesul de a ‘fi fericit’.

Daca asta va este ‘interesul personal’, bucuria care va umple inima atunci cand faceti o fapta buna, atunci faceti cat mai multe!


Faptele bune nu costa nimic dar aduc cea mai mare implinire sufleteasca. Nimic pe lumea asta nu va va face inima sa danseze, mai mult decat bucuria sincera pe care o provoci unui om.

Ca sa poti face fapte bune trebuie totusi sa fii un om impacat cu tine sufleteste dar si cu cei din jur. Asta ineamna sa-i ierti pe cei care iti gresesc si sa nu le porti pica.

Iertarea este eliberarea sufletului de rautate. Iertandu-i pe altii, ne iertam pe noi.

Abia cand ai sufletul curat de energii negative, poti sa te inconjori de energii pozitive.

Toata viata am crezut in ideea ca ce trimit in jurul meu, voi primi inapoi. Daca voi zambi, voi primi zambete. Daca fac bine, voi primi bine. Daca voi ierta, voi fi iertata.

Ma incarc cu energia pozitiva a celor din jur si cu bucuria lor, asa ca incerc pe cat posibil sa fac cat mai multe fapte bune.

Voi cand ati facut ultima oara o fapta buna?
Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This