Cine sunt eu?

Mă numesc Ana Maria Ivan, am 34 de ani și sunt soția celui mai simpatic bărbat din univers, mamă a 2 copii minunați, fiica unei femei frumoase, sora celor mai năstrușnici frați și nu în ultimul rând femeia care adoră să fie femeie! Pe scurt… EU!

Îmi doresc ca în acest blog mamele să găsească toate informațiile (verificate prin referințe de calitate) de care au nevoie pentru creșterea și educarea copiilor lor dar și să vă povestesc întâmplări din viața de zi cu zi pe care o trăiesc alături de cei doi copii ai mei. Nu dețin adevărul absolut ci doar vă spun cum văd eu lucrurile.

Mama perfectă după normele societății nu există!

Îmi doresc o lume mai bună pentru copiii mei si cred cu tărie că un copil echilibrat emoțional și iubit de părinții săi va fi un adult responsabil și empatic care va putea schimba în mai bine lumea de mâine.

Baza legaturii emoționale dintre mama (părinte) și copil se pune în primii ani de viață. Doar petrecînd timp cu copilul tău, cunoscandu-l și fiindu-i aproape poți clădi o relație de încredere și atașament, cu iubire necondiționată între voi.

A fi mama este cel mai greu și cel mai solicitant lucru din lume. Când stai zi de zi cu copilul, inevitabil faci și greșeli. Important este să le recunoști, să accepți că le-ai făcut, să înveți din ele și să nu le repeți.

Tu poți fi MAMA PERFECTĂ doar pentru copilul tău!

Familia mea!

Am o fetiță pe nume Maria care are 3 ani și un băiețel pe nume Alexandru care a venit destul de repede după surioara lui, având 1 an și 5 luni! Ei doi sunt soarele, luna, stelele și întregul meu univers!

Alex, soțul meu, este jumătatea care mă completează și care îmi face viața frumoasă! Ne-am cunoscut la firma la care lucram acum aproape 4 ani! Nu știu dacă a fost dragoste la prima vedere, dar așa cum mi-a declarat soțul: ‘atunci când te-am cunoscut am știut că vei fi soția mea!’

Mai multe despre mine

De când scriu?

De scris scriu de mică! Prin școala gener3ala scriam poezii, scenarii de filme (yep aveam o imaginație foarte bogată) și vroiam să înființez revista școlii (proiect ce nu a ieșit din lipsă de fonduri). La 25 de ani, la jobul pe care îl aveam ca și Coordonator Marketing am colaborat cu o revistă de lifestyle, unde scriam câte un articol pe lună promovând câte o destinație turistică. La ultimul job, într-o multinationala am reușit să înființez revista companiei unde am fost redactor șef timp de 2 ani.

Ce mă ajută?

Am terminat asistența socială și deși nu am mers pe această linie, am învățat multe despre educația unui copil.

Cred în Dumnezeu

Sunt creștin ortodoxă, crescută într-o familie ortodoxă. Nu știu cum se face dar înainte de ’89 când era interzis să crezi în Dumnezeu erau mai mulți creștini, decât sunt acum când avem libertatea de a crede în ce vrem noi.  Fără Dumnezeu nimic nu este posibil!

Cum a apărut Zâna Scutecel?

Soțul este cel care m-a sprijinit în acest proiect și cel care a crezut că mi se potrivește, atunci când eu nu visam că voi alege să fac asta. Zâna Scutecel a apărut în perioada în care eu am rămas acasă singură cu 2 copii mici, Maria având 1 an și 9 luni și Alexandru 3 luni, ca o terapie și o gură de aer pentru mine.

Blogul mă împlinește și mă face să visez la lucruri imposibile si datorită blogului simt că ajut și că sunt utilă.