Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Esti responsabil in fata lui Dumnezeu de viata ta NU de a celui din fata ta!

de | ian. 9, 2021 | Mai buni pentru ei

Cand aveam 20 de ani tatal meu a devenit preot. Nu am copilarit cu el preot, ci cu un tata care fusese in manastire 2 ani in tinerete si care apoi a fost pe la diverse culte in cautarea lui Dumnezeu. L-a regasit in biserica ortodoxa, acolo unde i-a fost mereu sufletul. Si pe mine si pe fratii mei ne-a incurajat sa Il gasim singuri. ‘Nimeni nu ti-L poate explica pe Dumnezeu. Fiecare il are de cautat singur’, mi-a spus mereu.

La 11 ani nu intelegeam biserica si rolul ei in relatia mea cu Dumnezeu. ‘Doar era peste tot, de ce aveam nevoie de ziduri sau preoti sa il gasesc?’
La 21 de ani am plecat in Doha, Qatar si am lucrat in departamentul de Relatii cu clientii la un hotel de 5*. Viata de hotel e una fascinanta iar viata in Doha a fost ca in O mie si una de nopti.
Am stat de vorba cu libanezi, sirieni, egipteni, filipinezi, japonezi, indieni, nemti, italieni si spanioli  si toti ne-am povestit de Dumnzeul nostru. Eu am privit mereu omul din fata si nu religia sau convingerile sale.
Eu sunt responsabila in fata lui Dumnezeu doar de viata mea nu si a celui din fata mea si fiecare are dreptul de a isi aleaga credinta. Important e ce dam celor din jur din credinta sau necredinta noastra.

Eu abia dupa divortul meu (la 27 de ani) am reusit sa il gasesc cu adevarat. A fost o calatorie lunga si anevoioasa la capatul careia El m-a asteptat.
Pe toti NE asteapta, trebuie doar sa il cautam. Nu va pot spune eu cum, pentru ca fiecare are propria calatorie de facut. Va pot spune insa ca e suficient sa vreti. Iar cand Il veti gasi nu veti trai bucurie mai mare. In sufletul vostru nu veti mai gasi nici suparare, nici furie, nici ranchiuna si nici minciuna. Veti ierta usor, veti fi veseli mereu si veti fi puternici, pentru ca veti sti ca niciodata nu sunteti singuri.

Oamenii care il au cu adevarat pe Dumnezeu sunt oameni blanzi, buni si cu fata luminoasa. Nu au loc in viata lor de critici sau urmarit ce face vecinul.

‘Religia e o forma de manipulare’ aud des.

Daca ne ‘manipuleaza’ sa fim buni, iertatori si cu dragoste fata de cei din jur, atunci ma las cu drag ‘manipulata’.
Nu vad la atei aceste porniri in afara de discursuri frumoase despre toleranta si libertate, pe care nu le ofera crestinilor sau celor care nu sunt de acord cu idealurile lor.
Vad in schimb ca pentru unii dintre ei ‘copiii sunt ca laptopurile si daca unul iti moare, nu e bai, ca poti face altul’. Apoi declara cu usurinta ca a fost ‘scos din context’. De parca ar exista vreun context normal in care sa declari asa ceva. Oamenii ca acestia au fost votati si au ajuns la putere!

‘Daca esti crestin atunci sigur faci parte din AUR’, mi-a scris un domn care nu ma cunoaste dar caruia ii place sa isi dea cu presupul despre tot si toate.
Va anunt oficial ca NU mai tin cu nici un partid.
Am sustinut multi ani USR, pe Vlad Voiculescu si pe Nicusor Dan. Doar ca oamenii se schimba dupa propriile interese. In rest nu comentez mai mult pentru ca fiecare are dreptul sa priveasca si sa decida pe cine urmareste.

Pana la inceputul lui Decembrie AUR am crezut ca este un manelist. Nu imi place doamna Sosoaca si nu rezonez cu ea. Dumnezeu nu se striga in gura mare si nici cu pumnul in masa.
De ceilalti doi nu imi dau cu parerea pentru ca nu am o opinie formata.
Nu pot sa nu observ totusi ca de cand au fost alegerile ‘AUR sunt de vina pentru toate!’ Pana sa apara ei sigur erai PSD-ist doar pentru ca aveai alta viziune desi tu poate nu ai votat vreodata cu acel partid.

De ce le-am legat pe cele doua?
Pentru ca oamenii le leaga. Pentru ca daca esti crestin e musai sa fii intr-un partid in care se arunca gunoi. Daca esti liber si tolerant atunci sigur esti USR-ist. Eu nu vad diferente intre ei. Si unii si altii au uscaturile lor si oamenii lor de valoare (sau asa vreau sa cred).

Mi-as dori pe bune un partid care sa nu uite de Dumnezeu dar care sa stie ca acesta e IUBIRE si NU FRICA. Ca despre Dumnezeu se vorbeste in soapta cu respect, nu se striga in gura mare. Un partid in care oamenii sa nu aiba dosare penale, sa nu minta, sa nu se razgandeasca, sa nu fure.
Mi-as dori ca preotii cu har sa fie peste tot, sa nu fie doar exceptii.
Si mi-ar mai placea ca oamenii sa se priveasca dincolo de religie sau crezuri. Sa o facem cu blandete, cu iertare, cu deschidere chiar si cand nu suntem pe aceeasi lungime de unda.

Fiecare dintre noi isi traieste propria viata si cei din jur au libertatea de a o trai pe a lor. Atat timp cat alegerile noastre nu fac rau celor din jur, lasati-i sa traiasca ce simt! Pentru cei care cred in Dumnezeu ii rog sa isi priveasca propriul suflet pentru ca doar pentru el vor da socoteala. Pentru cei care nu cred ca El exista, ii rog sa ofere si celor care cred, aceeasi toleranta si libertate despre care spun ca ei o simt.
Si cand aveti dubii, mai cititi fabula ‘Cainele si catelul’, toti vrem sa fim egali, dar doar cu cei mai mari ca noi! Sau nu?

Multa grija si iubire!

calendar text 2