Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Educatia religioasa la copii incepe cu noi

​Prima mea Biblie a fost Biblia copiiilor. Era atat de colorata si mama imi citea din ea in loc de povesti seara. Acum, am luat una si pentru ai mei copii cu pagini cartonate si mai colorata ca a mea. Maria mereu mi-o aduce din teancul ei de carti si ii place sa ii povestesc din ea.

Inca nu are rabdare sa ii citesc dar ea imi arata pozele si eu ii spun ce reprezinta fiecare. Sigur, e un pas mic, dar pentru un an si 10 luni, recunoaste o icoana si incearca sa se inchine cum stie ea. Mergem si la biserica si de mica era fascinata de icoanele viu colorate. Nu se sperie de preoti si se impartaseste cat pot eu de des sa o duc.

Ce este educatia religioasa?

Incepe acasa sau la scoala?
Este greu ca parinte sa iti educi copilul din punct de vedere religios cand nici tu nu stii prea multe.
Ironic, in vremea comunista eram mai credinciosi, acum tot mai multi oameni nu Il cunosc pe Dumnezeu.

Unii aleg sa creada in natura, in divinitate sub alte forme sau pur si simplu nu vor sa creada in nimic. Ce stim cu adevarat despre El?

Putini dintre noi au o educatie religioasa de la parinti si mai mult decat o educatie, o traire. Putini au avut icoane acasa si stiu insemnatatea lor, putini au fost dusi la biserica si li s-au explicat tainele Sfintei Liturghi. Putini stiu sa se roage, nu sa recite o poezie. Putini stiu sa traiasca dupa cuvantul Lui Dumnezeu, nu sa-L judece.

Si mai putini stiu cat de mult ne iubeste Dumnezeu si cat ne iarta tot. Da! Nu este pacat pe care Dumnezeu sa nu il ierte! Dar pentru asta trebuie sa Il cauti, sa cunosti, sa citesti, sa intrebi si abia atunci vei ajunge sa si traiesti.

Si atunci daca noi nu stim, cum le vorbim copiiilor despre Dumnezeu? Cum ii invatam despre ce noi nu stim? Se spune ca educarea copiiilor incepe cu autoeducarea parintilor. Si aici se aplica la fel de bine. Dumnezeu e rabdator si asteapta.

Nu lasati legatura Lui Dumnezeu cu a copiiilor vostri sa se lege la scoala, la ora de religie. Incepeti de acasa!

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This