Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Eat, pray, love – varianta romaneasca

by | Jan 18, 2017 | Jurnalul meu

Acum 2 seri m-am uitat cu mama la filmul Eat, Pray, Love (Mananca, Roaga-te, Iubeste) cu Julia Roberts. Eu il mai vazusem dar era o premiera pentru mama. Adevarul este ca l-am revazut si eu cu alti ochi!

Stateam si ma uitam la prima parte, cea cu mancarea, in care tot aduceau mancaruri de toate felurile, de mi se facuse o pofta nebuna de paste si ma gandeam ca mie imi place tare mult mancarea! Dar cate femei se pot lauda ca pot manca orice, oricand? (V-am mai spus ca tine de cantitate, nu de ce mananci). Ca bine zice Julia la un moment dat, ‘Si ce daca ai colacei, a fugit vreun barbat de tine?’ Daca stau sa ma gandesc, nu! Cu tot cu colaceii mei!

La noi toata lumea este inebunita cu sala de sport, o nebunie dusa la extrem, in care femeile stau 2,3 ore pe zi! Ma intreb, cand au timp sa traiasca? Sunt la diete nonstop! Cand au timp sa se bucure de gustul divin al mancarii?

Si medicul recomanda totul facut cu moderatie! Sunt pro miscare, dar mai degraba facuta in aer liber! Facuta din placere, un sport de grup, un sport prin dans, nu ridicat de fiare si corp de culturista! Corpurile acelea sculptate isi pierd toata feminitatea! Un antrenament de intretinere, usor de 2,3 ori pe saptamana este binevenit! Un ingropat in sala, nu este indicat!

Ajungi la batranete si te apuca toate regretele!
Perfectiunea sta in imperfectiuni!

A doua parte a filmului este despre pacea interioara! Pace pentru care si multe vedete de la noi au mers in India, se pare ca doar acolo poti medita in liniste! Va pot da cateva sfaturi! O drumetie de 2 ore pe munte, imbina si pacea interioara si ora de miscare in aer liber.

Exista o manastire intre Brasov si Sibiu care se numeste Sinca Veche. E mult spus manastire, caci este o locatie micuta din lemn unde stau 2 maicute, in schimb dealul unde este pozitionat si gradina superba, ma fac sa ma duc mereu si mereu acolo! In mijlocul gradinii naturale, unde este plin de copaci, se afla niste pietre imense bune de meditat sau rugat! Stiati ca si tibetanii spun ca ce cea mai buna meditatie este rugaciunea! De rugat ne putem ruga oriunde!

Partea 3 e interesanta!

Aia cu iubirea! Cate putem spune ca suntem casatorite cu iubirea vietii noastre? Cate am avut curaj sa plecam dintr-o relatie toxica si sa asteptam cumintele pe banca vietii, marea iubire? Dar si mai mult, cate credem in marea iubire? Viata mea a fost presarata cu tot ce trebuie pentru a scrie o carte intr-o zi!

Am avut curaj sa las tot, atunci cand nu mai rezonam cu omul de langa mine si sa-mi astept (vreo 3 ani) omul meu perfect de defect care sa ma iubeasca ca nimeni altul! Il ador cu fiecare zi ce trece mai mult si simt ca iau foc in jurul lui (foc diminuat in zilele in care dorm pe mine, dar tot foc)!

Care-i varianta fiecarei femei de Mananca, Roaga-te, Iubeste? Voi cate faceti din cele 3 si cum?

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This