Ambasadorul zambetelor mici si mari!

E treaba ta cucoană că ți-ai luat copiii la cumpărături!

de | apr. 15, 2018 | Informații, Pași mici...

3 ani și jumătate soțul meu venea de la serviciu, se oprea la supermarket și făcea cumpărăturile pentru casă, după lista trimisă de mine.

Apoape zilnic, pentru că mereu uitam ceva… Mi-a zis de dulce de multe ori, dar având o singură mașină, nu aveam cum să merg eu ziua.

De ziua mea, simpaticul meu soț a decis că sunt ‘suficient de mare’ încât să îmi ia cadou mașina visurilor mele. Uite așa, am prins aripi și LIBERTATE a scris pe mine! Zilnic îmi fac drum ‘oriunde’ cu tot cu copii să plecăm pe undeva.

Săptămâna trecută am fost la piață de 2 ori, de 3 ori în supermarket, de 2 ori într-un hipermarket și de 2 ori într-un mare magazin de scule și unelte pentru a cumpara ce ne trebuie pentru grădină.

Nu este întotdeauna amuzant pentru cei din jur când văd o mamă cu copii, deși ai mei sunt tare cuminți și stau liniștiți la cozi, fără să țipe sau să dea din picioare.

Ei bine, într-una din zilele în care am fost în magazinul de unelte am prins o mare coadă, plină de bărbați.

Noi aveam în mână 5 balamale de pus la ușă (mici de 3 cm) și o pungă cu câteva cuie care deja aveau bonul de cod pe ele (adică nu trebuiau numărate sau ceva).

În fața și în spatele meu, cum am spus, plin de bărbați. Toți aveau coșuri și cărucioare cu flori, unelte, țevi, vopsele etc.

Stăm ce stăm la coadă (nu există casă prioritară aici, nu că ar face vreo diferență, că am fost în magazine cu astfel de așa zise case prioritare și degeaba), se apropia ora de masă și somn și Maria începe: ‘Mami mi-e foame’. Îi răspund încet că mai avem puțin și ajungem în mașină. După 5 minute iar o aud ‘Mami îmi e somn’. Nu apuc să zic ceva că domnul din spatele meu îmi spune: ‘Ce să îți fac cucoană dacă ți-ai luat copiii la cumpărături? E treaba ta!’

Recunosc că m-am blocat. Maria nu țipa și nu făcea urât când îmi spunea asta. Eu nu strigasem că sunt singură cu doi copii și NU am cerut întîietate. Stăteam toți 3 liniștiți la coadă si nu făceam scandal.

Ce treabă avea acest domn să îmi spună asta?

Nu mai am așteptări de mult în magazine să existe respect și să aibă grijă de clienții ca noi sau de la oameni în general cum sunt femeile însărcinate sau cu copii sau mai grav persoane în vârstă sau cu handicap.

Am dat și peste excepții. Au fost câteva cazuri de oameni extraordinari. Dar puțini. Prea puțini.

Știu că au mai scris și alții, scriu și eu și poate dacă distribuiți suficient de mult articolul ajunge și la urechile directorilor de magazine care VOR FACE ceva și pentru acest segment de cumpărători total ignorat de cei din jur.

Cireasa de pe tort a fost când am ajuns la casă și doamna casieră m-a luat la rost că de ce nu i-am lăsat pe cei mici acasă și ‘ii chinui’ prin magazine….

Am vrut să îi spun că picii au fost foarte fericiți să vină și să o ajute pe mami, că este un antrenament bun pentru ei și că ‘chinuiala’ lor vine de la faptul că după ce s-au plimbat 10 minute în tot magazinul, au stat jumătate de oră la coadă!

Voi mergeți cu copiii la cumpărături? Cum reacționează cei din jur daca cel mic își pierde răbdarea?

Multă grijă și iubire!

calendar text 2