Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Dulceata de piersici, fara zahar (reteta simpla)

Nu mi-au placut niciodata gemurile. Inca de mica am adorat dulceturile si in special cele in care fructul isi mai pastra din forma cat de cat. Nu mi-au placut nici dulceturile in care coaja se simtea sau era separata de pe fruct si totusi o gaseam in farfuria mea.

Pe la 10 ani, am descoperit dulceata de trandafiri, facuta de batranica care traia langa noi. O facea din trandafirii din curtea ei si doar dintr-un anumit soi. Nu ii voi uita niciodata gustul foarte usor dulce si culoarea roz. .

Mama facea inca de cand eram mica dulceata de gutui cu nuca. De cand am crescut am realizat ca desi imi place nuca cam in orice, in aceasta dulceata mi-ar placea sa nu fie. Ah si gutuia sa fie data pe razatoarea mea si nu taiata cubulete.

Ei si dulceata de piersici a fost mereu printre preferate dar mereu ma incurca coaja pe care o gaseam cand imi era lumea mai draga.

De cand sunt mama nu mai gatesc aproape deloc cu zahar si asta se intampla si la dulceturi. Ce-i drept, nu am facut cantitati mari, deci nu stiu cum se pastreaza ‘peste iarna’. Cum miecruri nu aveam ‘treaba’ m-am apucat sa o pun de un dulce.

Ce am folosit?

1 kg de piersici (decojite)
3 linguri de miere de salcam (iese usor acrisor deci puteti pune dublu daca va place mai dulce)
Zeama de la o lamaie

Le tai bucatele, adaug mierea si zeama de la lamaie si le pun la fiert intr-o oala cu dublu fund la foc mic pana scade zeama si devine lipicioasa (mie mi-a luat 3 ore, dar si canitatea a fost mica).


Mi-au iesit fix doua borcane de 250 de grame. A doua zi am facut clatite si am ras deja unul. Mi-ar fi placut sa fac fix atunci pentru ca ador dulceata calduta. Eu le pastrez la rece in debara sau in frigider.

Pofta mare!
Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This