Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Dragă părinte, nu mai copia!

Ce fel de parinte îți dorești să fii pentru copilul tău? Ce fel de adult vrei să fie el?

Când copilul ajunge la școală primul lucru pe care îl aude de la învățătoare este ‘Nu copia!’ Și totuși unii aleg să o facă: mai aruncă un ochi la colegul pentru ‘inspirație’ că doar nu scrieți la fel, o mai întreabă pe colega din fața ‘ ‘că doar și el îi spune când ea nu știe’.

Ce face după ce va crește? Un copil care a copiat în școală foarte probabil va copia și în viața: la job ori în viața personală. Ce fel de exemplu va da propriilor săi copii dacă va sta agățat de gard să vadă ce face vecina astfel încât să facă și el?

Îți place un proiect? Felicită omul care l-a făcut! Îți place părul prietenei? Întreabă-te dacă ți-ar sta bine și ție înainte de a-ți schimba culoarea!

Nu copia ce fac cei din jur, ci vino cu propriile idei. Abia atunci te vei face remarcat!

Când schimbi doar un cuvânt nu înseamnă că ai schimbat și sensul, când schimbi doar un ingredient nu înseamnă că ai schimbat reteta, când schimbi doar o poză nu înseamnă că arată ca nou.

Ne inspirăm prea mult și prea des unii de la alții și prea puțini rămân autentici. Este greu să fii original în ceea ce faci, indiferent de domeniu, în definitiv nimeni nu mai inventează roata. Dar… poți alege să te uiți în jur să vezi ce s-a făcut și să faci ce încă nu a încercat nimeni.

Este cel mai greu dar aduce cele mai mari satisfacții. Garantez!

Dă ce-i mai bun din tine, NU ce-i mai bun de la alții! 

Un astfel de exemplu vreau să fiu pentru copiii mei, căci doar așa știu că și ei vor fi inovatori în ce vor alege să facă. Fiți voi și acest lucru va fi apreciat.

Multă grijă și iubire!

calendar text 2