Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Din prea multa iubire ajungem sa gresim

Cand ne vine minunea pe lume suntem atat de fericiti incat tot ce ne dorim este sa ii rasfatam cum stim mai bine si sa le oferim mai ales ‘ce nu am avut noi’.

La ce nu ne gandim insa este ca nu ne crestem doar copiii, ci si adultii din societatea de maine. Si cum ii crestem asa ii vom avea… Nu societatea este cea care ne schimba copiii, noi o facem prin fiecare lucru invatat de la noi.

3 din 10 copii sunt supraponderali

Le dam dulciuri mult prea devreme, avem deja copii obezi la gradinita. ‘Cum mama sa nu se bucure el de ceva bun’? Sa se bucure si sa si traga niste kilograme in plus dupa el la doar 10-12 ani. Nu este vina copilului ci este vina ta draga parinte. Tu i-ai pus in mana prima ciocolata si continui sa o faci fara sa te gandesti la cum va ajunge in adolescenta.

Sunt lenesi din cale-afara. ‘Cum sa faca copilul meu curat?’ Cum va misca el un deget maine cand i-ai adus totul pe tava? Cum va sti el sa arunce gunoiul in tomberon cand tu acasa l-ai tinut departe de aceasta cutie ‘mizerabila’?

Nu vor sa munceasca. ‘Las’ ca ii da mami tot. De ce sa se speteasca de acum?’ Pai daca nu o face de mic, invatand valoarea banului si a muncii, la 20 ani va prefera sa stea tot pe spatele parintilor sau a statului pentru ca sigur ‘vor castiga’ mai mult nefacand nimic.

Nu invata/nu citesc/ stau toata ziua pe telefoane. ‘Ce sa ii fac in masina/masa/medic/seara? Il las sa se uite pe telefon la desene (incepand cu 2 ani sau chiar mai devreme)’. Daca copilul tau a fost obisnuit sa stea toata ziua cu telefonul in mana, ce te face sa crezi ca atunci cand va incepe scoala va lasa telefonul si se va apuca de citit?

15,4% Rata somajului in randul tinerilor (cel mai inalt nivel in ultimii ani)

In nici unul dintre cazurile de mai sus nu este vina copilului. Stiu. Doare. Este doar vina ta, draga parinte. Tu i-ai indreptat viata spre aceasta directie. Tu ai facut din el un cetatean nepasator, un adolescent rebel, un adult fara nici un tel in viata. Asuma-ti responsabilitatea unei societatii decazute de maine. Din vina tu vom avea analfabetii, obezii si bolnavii de maine.

Fa ceva azi! Schimba-te si schimba viitorul. Inca, mai este timp! De noi depinde viitorul. De modul in care ii iubim, crestem si educam va face diferenta de maine.

Uitati-va in jur la copiii din scoli, la abuzul de la locul de munca, la frica de a merge cu metroul. Totul porneste din copilarie intr-o directie sau alta. Cum vreti sa fie?

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This