Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Despre parentingul din filme

by | Feb 4, 2019 | Jurnalul meu

Cred ca am urmarit seria Fetelor Gilmore de cand a aparut si pana in zilele noastre (cine nu stie inca este in reluare pe Diva Channel) de vreo 20 de ori (si nu exagerez). Vazusem toate seriile dar de cand a aparut ultima, cea dupa 10 ani, o tot amanam. Cumva nu voiam sa se termine si sa visez eu finalul.
In wkend am reusit minunea. Extrem de dezamagita de final si de cele 4 episoade care nu se compara cu serialul in sine. Ar fi meritat mai mult, din pacate. Dar sa o iau pe rand.

De ce m-am uitat de atatea ori?

Din sosonii copilului
Fetelor Gilmore pentru mine a fost diferit in functie de etapa in care ma aflam.
Prima data cand am inceput serialul eram de varsta lui Rory. Asa ca priveam lucrurile din perspectiva copilului. Pe atunci faceam compararie intre Lorelai si mama mea. Mama mea de care multi stiti ca mi-a fost cea mai buna mama dar si cea mai buna prietena inca de cand eram micuta.
Avand-o pe mama ca exemplu imi dadeam seama ca desi frumoasa legatura dintre Rory si mama ei, Rory ar fi avut nevoie de mai multa libertate in gandire, fara sa fie sub influenta mamei ei.

Din sosonii adultului
Am revazut filmul si in perioada mea de adult cand imi cautam drumul in viata.
In aceasta perioada am urmarit-o mai mult pe Lorelai si viata ei si mi-am dat seama cat de mult ajuta sa ai o copilarie echilibrata si stabila pentru a te gasi pe tine la momentul potrivit.

Din sosonii mamei
De 4 ani le urmaresc pe fete ca pe un intreg, fiind foarte atenta la relatia si modul de comunicare pe care cele doua il au.
Aparent Lorelai ii da multa libertate de alegeri lui Rory, dar exemplul propriei vieti spune altceva. Este un fel de ‘fa ce iti spun eu, nu cum fac eu’, iar finalul arata exact aceasta crapatatura in educatia primita de Rory.

Putem invata multe din carti, din filme, din relatiile celor din jurul nostru, dandu-ne seama de consecintele anumitor alegeri. Putini citesc printre randuri si cauta mesajul de dincolo de mesaj.
Constientizarea faptului ca fiecare alegere si fiecare actiune pe care o avem in propria viata dar si cu proprii copii ne vor face sa fim cei mai buni parinti.

Cine a mai urmarit serialul? Voua cum vi s-a parut finalul?

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This