Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Despre frica ….. in sarcina

Cele mai multe dintre femeile care isi doresc cu ardoare un copil trec printr-o serie de frici in momentul in care afla ca sunt insarcinate.
Frica este un sentiment bun atunci cand ne ajuta sa avem grija de noi. Este un sentiment negativ atunci cand nu ne lasa sa ne bucuram de starea in care ne aflam.
Unele frici sunt intemeiate, altele nu, dar pentru fiecare femeie frica ei este cea mai profunda si singura care conteaza.

1. Frica de a pierde sarcina
Mai ales in primele 3 luni de sarcina simtim asta ca femei. Avortul spontan intervine cel mai des la inceput cand sarcina nu este bine plasata sau exista alti factori.
Unul din lucrurile pe care mamele il fac este sa tina pentru ele miracolul ca sunt insarcinate, desi le vine sa tipe peste mari si tari.
Am trait frica asta mult mai profund la Alexandru si acum la Achim si prin prisma faptului ca am ajuns la spital cu hemoragie.

2. Frica de a naste un copil cu probleme
Prima morfologie este cea mai emotionanta din atatea motive: iti vezi puiul prima oara, afli destul de des sexul copilului dar si daca exista orice fel de problema.
Pe cat de fericita am mers la fiecare pe atat de grea imi era inima sa stiu ca e totul bine.
La prima morfologie la Maria am fost atat de emotionata si speriata incat medicul cand mi-a spus ca fetita are 5 degete la mana, m-am panicat si l-am intrebat daca e bine….

3. Frica de a naste prematur
Nu stiu daca si pe vremea mamei erau atat de multe nasteri de copii prematuri, dar eu am doi si ma pregatesc de al treilea. Asa ca da, frica este imensa.
In situatia data ma linisteste spitalul in care am ales sa nasc, dar si medicul meu, o femeie extraordinara. Altfel, cu siguranta panicile mele ar fi fost si mai mari.

4. Frica de moarte
A ta sau a copilului tau. Se spune ca frica mai mare de moarte este doar vorbitul in public. Ei bine, daca faci un curs sau mai multe, scapi de ea, dar de frica de moarte nu prea scapi cu cateva cursuri.
Si e teribila. Ai nevoie sa fii cat mai puternica si sa iti aduni toata forta pentru a controla aceasta frica.
Am trait-o la fiecare sarcina si nastere, dar parca niciodata ca acum.

5. Frica de nastere (natural sau cezariana)
Cele mai multe femei isi doresc sa nasca natural si traiesc o mare dezamagire atunci cand ajung la cezariana. Se invinovatesc si traiesc in depresie o buna perioada dupa ce ajung acasa cu bebelusul.
Din ceea ce citesc, vad sau aud tine foarte mult de dorinta femeii de a face acest lucru dar si mai mult de alegerea ei atunci cand isi cauta un medic.
Indiferent care va este alegerea, nu asteptati ca medicul sa se razgandeasca si sa va sprijine pe parcurs, ci cautati pe cineva cu care sa aveti chimie si sa va doriti acelasi lucru inca de la inceput.

Frica ne ajuta sau din contra ne impiedica sa luam decizii corecte. Frica ne ajuta sau ne impiedica sa vedem clar cum stau cu adevarat lucrurile.

Frica o traiesc si eu inca de cand am aflat ca sunt insarcinata a treia oara.
Singurul motiv pentru care nu imi mai doream un copil a fost frica. Frica ca voi trece inca o data prin ce am trecut la nasterea lui Alexandru. Frica de nastere prematura, frica de vizitele la Terapie Intensiva, frica de a nu-l lua acasa.
Si da ….. frica ca nu voi fi langa ei sa ii cresc.
Din nou, nu am o sarcina usoara. Din 16 februarie de cand am ultimul eveniment cu burtici, voi sta acasa in pat si voi iesi doar la analize.
Speranta mea este sa duc sarcina pana in saptamana 35. Speranta medicului meu este saptamana 34.
De fapt, doar Dumnezeu stie exact ce va fi si cum. Eu fac tot ce tine de mine pentru a fi bine, impreuna, acasa.

Azi vorbim despre frici. Care a fost cea mai mare frica a voastra?

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This