Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Despre diversificare cu emoții și bâlbâieli

by | Feb 22, 2018 | Informații, Pași mici...

La sfârșitul anului trecut am primit din partea agenției Parenting ADS din care fac parte invitația de a modera una dintre conferințele Social Moms. Evenimentul se desfasura în luna februarie iar tema era ‘Totul despre nutriție’. Fără să stau pe gânduri am spus ‘Da’. Apoi m-a lovit… ce o fi fost în capul meu să accept.

Vă spun sincer că am trac de vorbitul în public. Doar ideea în sine mă face să îmi transpire palmele, pulsul să îmi crească și să fiu la un pas de un atac de panică. Știu cu ce se mănâncă aceste atacuri de panică pentru că am trăit 2 la viața mea și nu sunt deloc plăcute.

Cu o săptămână înainte de eveniment am fost atât de stresată încât nu mai puteam dormi. Mi-am dorit timp să mă pregătesc, doar că nu l-am avut din cauza picilor mei.

În decembrie am fost la un curs de Public Speaking cu Cristina Oțel. Foarte bun, doar că nu am apucat să pun în aplicare tot ce mi-a spus ea, dar m-a ajutat (zic eu, aștept și verdictul ei).

În ziua evenimentului am fost toată dimineața cu picii la grădiniță, i-am adus acasă la prânz, i-am băgat la somn, mi-am aranjat părul și machiajul și am fugit la locație. Acolo am reușit să îmi adun cât de cât gândurile, când m-a pocnit o mare durere de cap. Legea lui Murphy? La primele cuvinte rostite am crezut că voi scăpa microfonul de emoții dar treptat m-am destins. M-am bâlbâit? Și încă cum… Să mă ierte cei de la Lidl, care îmi sunt extrem de dragi.

Cum a fost evenimentul?

Mi-au plăcut foarte mult copiii care ne-au înconjurat. Aceste conferințe sunt evenimente pentru părinți așa că era inevitabil să nu avem copii cu noi. Au alergat, s-au jucat și ….au fost copii. Dacă mă citește mama Sofiei să știți că îmi pare rău că nu ați stat până la sfârșit (îi promisesem Sofiei că va vorbi și ea la microfon la sfârșit).

Subiectele au fost de mare ajutor pentru mămici și știu asta, pentru că o parte mi-ati scris cât v-au ajutat cele discutate.

Pe scurt:

Dr. Irina Costache (medic specialist pediatru și blogger la Mămica pediatru) a vorbit despre diversificarea clasică. Ce trebuie reținut pe lângă recomandările clasice este că se începe cu legume și maxim câte o legumă pe zi. Trebuie evitate cu desăvârșire băuturile din orez, acestea conținând arsenic dar fiind și cancerigene cu grad crescut 1.

Dr. Mihaela Niță (medic specialist pediatru și consultant în alaptare cu certificare internationala) a vorbit despre BLW și autodiversificare. Concluzia dânsei a fost că NU este greșit să folosim lingurița în perioadele în care copilul refuză să mănânce singur.

Dr. Simona Carniciu (medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice) a vorbit despre nutriția prescolarurlui și scolarului. Concluzia dansei a fost că suntem un exemplu pentru copiii noștri în ceea ce privește stilul de viață, nutriția și sportul. Doar având un program comun de când sunt mici, vor învăța ce trebuie să facă ca adulți.

[ux_banner height=”23%” bg=”7417″ link=”https://www.lidl.ro/ro/Lupilu-5991.htm”]

[/ux_banner]

Vreau să multumesc în mod deosebit partenerului principal LIDL care a fost alături de noi pe toată perioada evenimentului. LIDL a oferit părinților apă pentru hidratare și pachete cu produse alimentare și de igienă pentru copii. De asemenea au avut o tombolă în care au oferit premii participanților, constând în produse de igienă dar și de alimentație pentru copii.

Anul acesta LIDL a lansat gama LUPILU cu produse ce pot fi folosite din prima zi de viață până când bebelusul face primii pași, produse cosmetice cu ulei de migdale, scutece ultra-absorbante și delicate cu pielea, dar și piureuri BIO.

În magazinele lor găsiți toate aceste produse la prețuri foarte bune! Tare drag îmi este și motto-ul acestei game ‘Familia suntem noi’.

Al doilea partener al evenimentului au fost cei de la CATENA care au pus la dispoziție pentru toți participanții cardul ‘Mama și copilul’. Acest card poate fi găsit în orice farmacie Catena de unde veți putea achiziționa produse pentru mamă și copil la prețuri foarte mici.

Mulțumesc și partenerului nostru media Itsy Bitsy, radioul părinților și al copiilor, pentru sprijinul în promovarea evenimentului. 

Mulțumesc Parenting Ads pentru încrederea acordată dar mai ales părinților pentru susținere! Puteți revedea video-ul pe pagina  Social Moms!

Multă grijă și iubire!

 

Pin It on Pinterest

Share This