Ambasadorul zambetelor mici si mari!

De ce si cand au copiii nevoie de terapie psihologica?

Pentru ca stiu ca sunt foarte multe probleme cu care se confrunta mamicile, copiii, parinti cu copiii, m-am gandit ca ne-ar fi de foarte mare folos sfaturi specializate in domeniu.

Dr. Alina Lacraru este psihoterapeut de orientare integrativa (este o abordare terapeutica moderna, umanista utilizata de un numar din ce in ce mai mare de specialisti in domeniu la nivel european si international). Lucreaza atat cu copii cat si cu adulti aflati in dificultati emotionale sau situatii de viata care ii pun in dificultate.

De azi in fiecare luna, Alina va raspunde unor intrebari pe care fiecare parinte si le-a pus macar o data.

ZS: De cat timp faci aceasta meserie si unde te putem gasi?

AL: Sunt psiholog de 9 ani si psihoterapeut de 3 ani in cadrul Clinicilor Veroniki Life si Biomedica International Pipera

ZS: Cand sa facem psihoterapie?

AL: Psihoterapia poate fi folosita in scopul dezvoltarii personale atat la copii cat si la adulti, pentru ca dezvoltarea personala este un proces care nu se incheie odata cu adolescenta sau tineretea. Cu fiecare experienta sau etapa din viata identificam noi resurse, atitudini, limite, vulnerabilitati. Deasemenea psihoterapia se aplica ca si tratament in cazul tulburarilor si dezechilibrelor psihice si emotionale.

ZS: Care sunt principalele probleme cu cate te-ai confruntat de cand lucrezi in acest domeniu?

AL: Principalele motive pentru care se adreseaza oamenii serviciului de psihoterapie sunt dificultatile emotionale si de gestionare a anumitor situatii din viata lor si a copiilor lor. Importanta este recunoasterea acestor dificultati si adresarea catre un serviciu specializat. 

ZS: De ce si cand ar trebui sa mearga un copil la terapie? 

AL: Copii vin la terapie fie pentru dezvoltare personala si a abiltatilor emotionale, fie pentru diferite dificulati , frici , pentru gestionarea aparitiei unui nou membru al familiei , pentru rezolvarea conflictelor dintre frati. Cand ar trebui sa meraga ? Atunci cand parintele devine constient de dificultatile copilului si cand nu poate gestiona situatia aparuta.

Multumesc pentru interviul acordat!Luna viitoare Alina ne va raspunde altor intrebari.

Daca ai anumite intrebari sau probleme la care vrei sa raspunda Alina, trimite-mi prin formularul de contact din blog cu ce ai vrea sa afli.

Folosim formularul si NU comentarii la facebook pentru a pastra intimitatea fiecarei mamici si pentru a putea monitoriza mai usor mailurile care vin.

Multa grija si iubire! 

Pin It on Pinterest

Share This