Ambasadorul zambetelor mici si mari!

De ce îmi place Ziua Îndrăgostiților, câteva activități pentru părinți și o rețetă dulce.

by | Feb 13, 2018 | Jurnalul meu

Am auzit de Valentine’s day sau mai pe românește ‘Ziua Îndrăgostiților’ în clasa a 4-a la ora de engleză. Pe vremea aceea la noi în țară nu se sărbătorea deși trecuse Revoluția de câțiva ani. Mi s-a părea drăguță ideea de a primi felicitări cu ‘Be my Valentine’.

Prin adolescență începuse să mi se pară prea siropoasă, asta pentru că nu aveam cu cine să o petrec iar pe la 20 și ceva de ani deja eram împotriva. (cunosc oameni care încă sunt).

A început să îmi placă cu adevărat abia când mi-am întâlnit soțul și am simțit despre ce este cu adevărat această zi. Nu are legătură cu faptul că nu poți să sărbătorești iubirea în fiecare zi a anului așa cum cred majoritatea ‘haterilor’.

Adevărul este altul! Într-o singura zi, o întreagă planetă se trezește transmițând la unison un singur sentiment: IUBIREA!

Marketing sau nu, în această zi o bună parte din planetă, zâmbește și iubește! Vă dați seama câtă emergie pozitivă se învârte în jurul nostru? De ce să nu o primim și să o îmbrățișam?

Asta se mai întâmplă doar de Crăciun, când există un sentiment de pace și liniște profundă sau de Sfintele Paște când există un seniment de iertare.

Ce propun azi părinților care au copiii cu ei acasă toată ziua? (Și ce vom face și noi mai exact)

1. Petreceți romantic după ce copiii dorm.

Organizează-te printre jucării și țipete de copil, să bagi ceva rapid la cuptor ca să aveți ce papă bun pe seară cu soțul. Ca tată și soț nu trebuie să fii prea inventiv, soția va fi fericită cu clasiul buchet de flori și nelipsita cutie de ciocolată (află-i gusturile doar). Culcați copiii cât mai devreme. Aruncați ceva pe voi drăguț, aprindeti 2 lumânări și gata cina în doi. Avantaj: aveți câtă intimitate vreți. Dezavantaj: copiii se pot trezi oricând, dar puțină adrenalină nu strică niciodată.

2. Implicați și copiii în acest eveniment

Dacă copiii sunt mai mari și își doresc să facă parte din acest eveniment, implicați-i și pe ei într-o cină specială.

3. Gătiți preparate în formă de inimioară.

Oricât de sirpos ar suna, sigur vă vor face sa zâmbiti.

4. Organizați o vânătoare de comori.

Invita-i pe cei mici să se alăture activității, cu premii în mulți pupici și multe îmbrățișari pentru cei care găsesc cadourile ascunse.

5. Jucați jocurile voastre preferate sau alegeți un film cu tema Valentine (pentru seara în doi). Faceți ceva ce nu faceți de obicei, pentru a vă scoate din rutină.

Eu mi-am suprins soțul cu cosulețe mici de ciocolata de dimineață iar seara o vom petrece în 4.

Rețeta durează 2 minute: coșulețul de ciocolată l-am cumpărat gata făcut din magazin și l-am umplut cu cremă de mascarpone și ciocolată albă din rețeta de duminică, pe care o găsiți AICI. Simplu și delicios.

Multă grijă și iubire!

Pin It on Pinterest

Share This