Ambasadorul zambetelor mici si mari!

De ce crestem mari?

by | Sep 9, 2017 | Jurnalul meu

De ce crestem mari? Stiu ce o sa imi spuneti: e legea firii, asa trebuie, pentru ca viata asa este facuta..

Dar de ce crestem mari in suflet? De ce nu ramanem cu acelasi suflet de copil, inocent, pur si deschis catre oameni?

Cand am terminat clasa a-8-a pe jurnalele pe care ni le completam unii altora la sfarsit de an si ne uram diverse lucruri, cel mai mult mi s-a urat ‘sa nu-mi schimb copilaria din suflet’, acelasi lucru mi s-a spus si cand am terminat liceul si mi se tot spune. Am un suflet de copil, naiv pe alocuri, care crede cu tarie in bine si frumos.

Sufletul de copil ne mentine tineri, iubitori de viata si fericiti. Fericirea vine din interiorul nostru si nu este ceva ce dobandim prin lucruri materiale. Fericirea este data de pacea cu care te inconjori si de linistea pe care o simti in relatia cu tine si cu cei din jur. 

Pentru a avea aceasta pace, aceasta implinire si fericire, ai nevoie de siguranta emotionala in copilarie. Un copil fericit va fi un copil care a avut parte de iubire, dar mai ales de siguranta sufleteasca ca este iubit si acceptat de parinti indiferent de alegerile pe care le va lua in viata.

Pentru a putea darui copilului sau aceasta siguranta, multi parinti au nevoie sa-si vindece propriile rani, frustrari, complexe pe care le-a acumulat de-a lungul vietii, din nesiguranta si neincrederea in el si in cei din jur.

[ux_banner height=”500px”]

[text_box width=”78″ width__sm=”100″ width__md=”88″ position_x=”50″ position_y=”50″]

Parintii ar trebui sa fie ‘plasa de siguranta’ a copiiilor lor!

[/text_box]

[/ux_banner]

Parintii sunt cei care construiesc baza increderii pe care copilul o va avea in el, in ei ca parinti si in oameni de-a lungul vietii. Pentru a putea fi ‘plasa lor de siguranta’ copilul trebuie sa aiba incredere in parintele sau si in modul in care acesta va reactiona la orice are de spus acesta. Incepeti de cand sunt mici sa claditi aceasta relatie de parteneriat cu copilul vostru. 

In loc sa ii cereti sa faca lucruri, consultati-l, cereti-i parerea si respectati-i alegerea! Fiti langa el ca sprijin chiar daca nu sunteti de acord cu alegerile lui. Va va rasplati cand va creste si va simti nevoia sa va consulte si el in alegeri. Nu uitati cum era cand ati fost copil si amintiti-va ce v-ar fi placut sa primiti ca raspuns din partea parintilor vostri.

De ce crestem mari? Asa este viata si nu o putem opri, dar ne putem pastra sufletul de copil, doar asa putem fi mai aproape de copiii nostri.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This