Ambasadorul zambetelor mici si mari!

De ce cred in Mos Craciun?

La 21 de ani am ales sa imi inghet anul de facultate si sa plec din tara pentru experienta de a lucra cu alti oameni. Am ales o tara diferita de a noastra ca si cultura si climat, la peste 5000 de km distanta. Pe vremea aceea schimbam 2 avioane ca sa ajung in Doha.

Am plecat din tara la sfarsitul lunii octombrie, cand Romania se pregatea de iarna si frig, acolo erau 18 grade, mult nisip si soare. Mi-am facut prieteni usor, exista chiar si o comunitate de romani, dar se apropia Craciunul iar pentru mine era prima oara cand il petreceam departe de familia mea.

Ador aceasta sarbatoare si fix cu o saptamana inainte sa vina Mosul mi-am dat seama ce trista singura sunt si eram convinsa ca Mosul nu ma va gasi.

Ajunul de Craciun m-a prins la munca, la unul dintre evenimentele organizate in hotelul in care lucram. Am stat peste program, asa ca am ajuns la 2 dimineata acasa. Eram franta de oboseala. Stateam singura, iar cand am intrat in camera era totul intunecat si sumbru. Am aprins lumina, am facut dus si m-am schimbat, toate astea fara sa arunc macar un ochi la pat. Cand intr-un final am zis sa ma bag la somn am descoperit pe noptiera un glob si 2 cadouri mari, invelite in rosu.

A fost pentru prima oara, la mii de km distanta, cand am simtit ca Mos Craciun exista (asa cum credeam in copilarie). Ma gasise acolo, pe mine, in dimineata de Craciun. M-am pus pe pat, in tacere, lacrimand de fericire si imbratisand cadourile primite. Nu am vrut sa le deschid, eram fericita cu ele fix asa.

Ca atunci doar la 5 ani m-am mai simtit asa, cand unchiul meu (am aflat asta mai tarziu) s-a imbracat in Mos Craciun si mama m-a trezit din somn ca a venit Mosul. Tin minte si acum cat eram de somnoroasa dar cat de magic mi se parea si ce cizmulite rosii frumoase am primit.

Copiii mei vor crede in Mos Craciun asa cum cred si eu. Mos Craciun este magie si generozitate si nu as vrea sa ii lipsesc de aceste lucruri. Mos Craciun este bunatatea care lipseste din lume. Mos Craciun traieste fix ca zanele si alte personaje imaginare, doar pentru cei care cred in ele. Nici iubirea nu se vede, se simte. Viata mi s-ar parea trista daca nu as crede in acest personaj. Da, Mosul are ajutoare in parinti, nasi, prieteni, bunici.

Nu stiu ce alegeti voi sa le spuneti copiilor vostri si nici nu va dau sfaturi despre ce sa faceti. Ce va spun este sa nu va lipsiti nici pe voi de magie si iubire. Aceste doua lucruri fac viata mai frumoasa!

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This