Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cuplul după apariția copiilor. (Perspectiva unui soț)

Sunt norocos să am lângă mine o femeie frumoasă care îmi face viața și mai frumoasă.

Eu și soția mea nu am avut timp să fim noi doi înainte de apariția copiilor. Aproape un an, asta pentru că la nici 6 luni a rămas însărcinată. Nu are rost sa vă povestesc ce față am făcut când mi-a adus un cadou micuț într-o cutie mică și mi-a spus că este nereturnabil. Nici sentiment de fericire mai mare nu am trăit ca atunci când am văzut-o prima oară pe Maria la ecograf.
Dacă eram pregătit? Nu știu cine este cu adevărat. Poate doar soția mea. Ea este cel mai pregătit om cu pe care îl cunosc. Știu sigur că și in caz de calamitate ar ști ce trebuie sa facă….și ea și noi toți cei din jur. Asta este o calitate, desigur.

Acum să fiu foarte sincer nu am fost panicat de schimbările pe care le aduce copilul în viața noastră, cât am fost de schimbările pe care Ana le va avea.
Auzisem povești de panică ale unor prieteni despre cum soția drăgălașă se transformă în balaur. Nu că ar vrea ea, cică hormonii sunt de vină.
Nu știu dacă puteam evita cumva ca acești ‘demoni’ să ne ocolească, cert este că și ea a fost atinsă de ei. Și uite așa dă-i cu toanele, sensibiltate crescută, irascibilitate, țipete din te miri ce…

Ca să vă dau un exemplu: era însărcinată în 4 luni și am fost la delfinariu și cât a ținut reprezentația ea a plâns de mila lor, că nu trăiesc liber. Vă imaginați cam cum se uita lumea la mine, ‘nenorocitul’, care avea lângă el o femeie înecată de lacrimi…

Trecem cu drag, iubire și multă răbdare peste toate și ajungem la naștere.
Aducem micuța acasă iar soția mea (v-am spus că este cea mai pregătită) știa tot ce trebuie făcut. Nici o urmă de îndoială nu îi brăzda chipul frumos atunci când copilul plângea și ea știa mai bine ca oricine ce trebuie făcut.
Dacă am făcut și eu ceva? Daaaaa. Totul. Cot la cot cu ea. Asta pentru că mi-am dorit mult să ne creștem împreună copii. Așa că, făceam cu schimbul la somn, la papa, la pregătit orice.

Am fost impresionat de Ana și de forța pe care mi-a arătat-o încă din primele zile. Eu eram gata să fac totul singur și să am grijă și de ea și de Maria (știam că după operația de cezariana durează până te refaci), dar nu a fost nevoie, pentru că Ana s-a simțit bine, chiar foarte bine…
Am admirat-o pentru că am sărbătorit Revelionul la 3 zile după externare iar ea nu și-a dorit să stăm în pijamale, deși eram doar noi trei acasă. Ea s-a îmbrăcat frumos și chiar si-a pus un pic de machiaj și ruj roșu.
Am admirat că la 3 săptămâni de la naștere am plecat toti 3 la munte, iar ea fusese pe la coafor sa își facă buclele care mie imi plac atat de mult.
Am admirat că veneam acasă și mereu mă aștepta cu un zâmbet (epuizat câteodată) pe buze.
Am admirat că în puține ori, nu am găsit în ea femeia de care m-am îndrăgostit.
Am admirat-o pentru puterea de a NU uita sa fie femeie.

Noi bărbații uităm de toate într-un cuplu. Uităm certuri, uităm momente grele, uităm tot ce este urât. Dar NU uităm când voi uitați să fiți femei.
Inevitabil mă uit în jur la cupluri care s-au despărțit după apariția unui copil, dar nu copilul a fost de vină. Orice bărbat ar trebui să își susțină soția în toate, mai ales după ce vin copiii. Iar soțiile care devin mame pot uita că sunt soții. Depinde doar cât timp uită. Zile mai puțin bune avem cu toții, când devin săptămâni sau luni este mai greu pentru noi bărbații.

Cuplul se schimbă după apariția copiilor, depinde doar de voi dacă deveniți mai puternici sau dacă vă uitați.

Soțu’ Zănei

Pin It on Pinterest

Share This

Optimism la lingurita

Tine-l in brate cat vrea el! Dureaza mai putin decat vrei tu..