Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cum să te organizezi cu meniul cu 2 pici (plus 2 retete rapide)

Atunci când ai 2 copii mici meniul de fiecare zi este o provocare. Dacă mai faci și un desert deja ai încurcat-o și nu ai șanse să ieși prea repede din bucătărie.

Multe dintre voi știți că eu mereu caut rețete rapide și simple de făcut. Sunt momente când totuși aș încerca ceva mai complicat, doar că, ce să fac când picii trag de mine să ne jucăm sau să ieșim afară. Să le spun nu, nici nu se pune problema.

De oala magică Multicooker Crock-Pot Express, cu gatire sub presiune, am auzit de mai bine de 3 ani și totuși nu ne încumetasem să o luăm. Uite că astrele s-au aliniat și am putut-o încerca pentru un meniu simplu dar de durată cu 2 preparate total diferite: un fel principal și un desert.
Maria adoră torturile și preferatul ei este cel de morcovi. Vă recunosc că nu am avut curajul de a face această rețetă până acum. Am citit câteva pe diverse site-uri dar și cărți și tot nu am îndrăznit. De ce? Nu este un preparat simplu. Blatul nu trebuie să iasă nici prea uscat și nici prea umed. Complexă treabă (pentru mine, cel puțin).

Eu ador peștele dar pur și simplu nu îmi place deloc dar deloc mirosul de pește în casă oricum ar fi el gătit. Singurul cu care sunt ok este cel de grătar. Dar acum, a fost altă poveste.

Și uite așa am reușit să fac TORTUL de morcovi și RULOUL de pește la  Multicooker Crock-Pot Express.
Ce a ieșit (plus rețetele), vă invit să vedeți în video, dar și ce frumos m-au ajutat copiii.

Ce trebuie să știți despre Multicooker Crock-Pot Express?

1. El gătește, TU te joci cu copilul
2. El gătește, TU pleci și te întorci seara
3. El gătește, TU îți faci manichiura fără probleme

De ce?
Pentru că mâncarea NU se arde și NU are nevoie să fie verificată!

Să vă explic mai în detaliu, pentru că este tare simplu:
Crock-Pot Express este un multi cooker (mai pe românește o oala electrică) cu care poți gati ciorbe, carne, pește, deserturi sau ce vă mai trece prin cap sau …stomac la temperatură joasă, de până în 100 de grade. (Ați gătit la cuptor vreodată la această temperatură? Nu, pentru că nu aveți cum. Cred că doar bezelele se fac în 2 ore la această temperatură).
Pui tot ce ai nevoie în Crock-Pot Express iar el gătește singur alegând din cele 4 moduri, în funcție de ce ai nevoie: gătire rapidă, slow cooking, saute, gătire la aburi. Alegi presiunea pe care o setezi: low adică 8 ore sau high adică 4 ore (sau în funcție de fiecare preparat. Eu, în video, peștele l-am facut într-o oră la aburi, iar tortul în 2 ore și 30 minute).
Apeși un buton și până la ora mesei faci ce îți dorești tu.

Gatitul la temperaturi mici și de lungă durată, este varianta cea mai sănătoasă pentru că păstrează cel mai bine vitaminele și mineralele și dă timp aromelor să se amestece și să se pătrundă.

E bine de știut că vasul se curăță foarte ușor chiar și în mașina de vase. Zilele acestea aveți ofertă specială la această oală și o găsiți AICI.
Mai multe variante de oale le găsiți AICI iar rețete pentru acest aparat AICI

Ce i-a plăcut soțului?
Funcția lui preferată este ‘Păstrare la cald‘ adică nu mai încălzești pe aragaz sau la microunde.

Vouă ce vă este teamă să gatiti dar ați dori să faceți foarte mult?

Multă grijă și iubire!

calendar text 2