Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cum sa (nu) ne crestem copiii: o fata de 14 ani a fost batuta de o alta adolescenta in mijlocul Pitestiului

by | Aug 4, 2020 | Mai buni pentru ei

Cand eram in scoala generala aveam o teama (din povesti) de 2 colegi repetenti care erau mai mari ca 2 ani ca mine.
Doar faptul ca erau repetenti le punea deja o eticheta. Auzisem ca batusera alti copii din clasele mai mici si era suficient sa ii evit.
In liceu doar de baieti se stia ca se mai bat. Nu cunosteam fete batause si era o ‘rusine’ daca erai una.

In 2020 este o mandrie sa fii fata de 14 ani si sa te stie un intreg cartier de frica, ba chiar sat sau oras. Si in 2019 era.
Am o prietena care lucreaza la spitalul de ochi din Bucuresti si care imi spunea ca in ultimii ani, cele mai multe cazuri de adolescenti batuti care vin in urgente sunt fete, nu baieti.
Sunt nenumaratele cazurile in care fete foarte tinere umilesc si bat alte fete de varsta lor sau putin mai mici, cateodata in grup.

Ce s-a intamplat cu copiii din ziua de azi?
Cand au devenit fetele atat de agresive si violente?

O fata de 14 ani a fost batuta in plina strada de o alta fata de aceeasi varsta, in Pitesti. Nu stiu detalii despre familia fetei agresoare de azi (cititi toata stirea AICI, desi atentie, este destul de violenta. Eu nu m-am putut uita pe video) dar stiu ca sunt foarte multi copii crescuti de bunici, bone si lasati singuri ‘sa se descurce’.
Inteleg ca multi vor cariere si sa ofere material ‘totul’, dar astea sunt consecintele cand copiilor le lipsesc ce au mai multa nevoie: atentie, iubire, grija.
Cum (nu) ne crestem copiii asa ii avem!

Nu vreau sa ma pun in locul familiei fetei agresate. Nici nu imi trece prin cap ca ar putea sa li se intample asta copiilor mei. Oricat as incerca sa fiu de cerebrala si sa ‘inteleg’ un astfel de comportament al unui alt ‘copil de 14 ani’, nu stiu cum as reactiona sa o vad pe Maria agresata asa.

Va rog, haideti sa schimbam in bine lumea in care ne vom creste copiii pentru a nu deveni tineri si viitori adulti violenti!
Haideti sa avem mai multa grija de nevoile lor emotionale chiar daca asta inseamna haine la mana a doua sau telefon ‘mostenit’ de la mama.

Cum ati reactiona sa va vedeti copilul agresat pe strada? Dar mai mult, as vrea sa stiu cum ati reactiona sa va vedeti copilul agresand un alt copil?

Multa grija si iubire!

Poza cover este preluata din stirea de pe Epitesti.ro

Pin It on Pinterest

Share This