Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cum să îți ajuți copilul când se schimbă educatoarea

Maria și Alexandru au început grădinița acum aproape 2 luni.
Mariei i-a plăcut din prima zi de una dintre educatoarele ei. Spun educatoare, pentru că Maria are 2 educatoare și o asistentă de educatoare. Era foarte fericită că merge la grădiniță și că se va vedea cu ea. Eu răsuflam ușurată că s-a atașat de cineva și că îi este bine. După câteva zile chiar cerea la WC și pentru pipi iar eu eram în culmea fericirii.
După 3 săptămâni primesc mail de la grădiniță că educatoarea de care Maria era atașată va lipsi câteva luni pentru a-și continua studiile.

Șoc și groază!

Șoc și groază pe mine când am citit mailul. Era fix înainte de weekend iar Maria lipsea pentru 2 zile.
Eram destul de panicată și mă întrebam ce voi face. Fetița unei prietene a refuzat să mai meargă la grădiniță după ce i s-a schimbat educatoarea.

Eu am ales să vorbesc cu Maria încă de a doua zi și să îi spun că educatoarea ei va lipsi o perioadă. M-a întrebat de câteva ori de ce nu poate să mai vină și cel puțin în primele 2 zile a fost tristă. Partea bună a fost că având și a doua educatoare în clasă, pe care o știa foarte bine, s-a atașat ușor de ea.

Cum îi puteți ajuta și voi?

1. Aflați de schimbările din grădiniță
O altă prietenă de-a mea a aflat la 2 săptămâni după ce s-a schimbat educatoarea de acest lucru. Nimeni din grădiniță nu îi comunicase de această schimbare, deși fetița ei era tot mai tristă.
Stabiliți de la început să fiți informată de către grădiniță de orice schimbări pot avea loc. Orice schimbare poate afecta copilul.

2. Vorbiți deschis cu copilul
Arătați-i că îi înțelegeți supărarea și că sunteți alături de el.

3. Cunoașteți noua educatoare
Încercați să aflați cât mai multe despre noua educatoarea.

4. Dați-i încredere
Copiii noștri au încredere în cei în care noi avem încredere așa că îi va ajuta să le vorbiți despre noua educatoare.

Atunci când personalul se schimbă foarte des nu este benefic pentru copii și este un semnal că ceva NU este ok în grădiniță. Copiii la vârste mici au nevoie de stabilitate și încredere, iar aceasta se construiește în timp.

Ați trecut prin astfel de situații?

Multă grijă și iubire!

Pin It on Pinterest

Share This