Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cum sa eviti pericolele mersului la manichiura

In clasa a 10-a (acum multi ani) dirigintele meu, profesor si preot ne-a povestit in clasa cum a vizitat bolnavi de HIV in urma cu cativa ani.

Avea prieteni un cuplu care mergeau la tratament impreuna. Dirigintele stand de vorba cu amandoi a incercat sa afle ce s-a intamplat, intrebandu-i pe rand daca a inselat vreunul dintrei ei. Sotul a raspuns cu un gust amar ‘n-am inselat nici unul, sotia este manichiurista’.

Va dati seama ca la 16 ani nu mergeam la manichiurista si multa vreme nu am mers. Oricat m-am chinuit sa le aranjez acasa, niciodata nu arata asa de frumoase ca atunci cand merg la manichiurista. Unde mai pui si rasfatul unui masaj la maini?

Ce fac eu sa evit orice pericole?

– le rog pe fete sa stearga ustensilele cu spirt, chiar daca au stat la aparatul de sterilizat

– ideal este sa investiti chiar voi intr-un set de ustensile profesionale cu care sa mergeti la orice salon (eu urmeaza sa fac asta, plus ca ma ajuta si cand le fac eu acasa).

– alegeti-va o manichiurista pe care sa o cunoasteti in timp (nu va schimbati de la una la alta, nu veti avea timp sa aveti incredere).

– evitati saloane unde de la intrare igiena lasa de dorit

– observati rutina manichiuristei (daca scoate ustensilele din aparat in fata voastra, daca par fierbinti, daca le curata etc.)

– investiti intr-o oja buna (chiar si ojele pot transmite diversi microbi). Eu va recomand setul de oja baza, culoare, top Sally Jansen (unghiile mele arata de parca sunt facute cu oja semi permanenta, este de o calitate foarte buna, rezista foarte mult timp pe unghii).


Arati bine cand te simti bine si esti sanatoasa.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This