Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cum sa ai un copil independent

by | Dec 20, 2016 | Uncategorized

Pana la varsta de 3,4 ani, copiii sunt foarte dornici sa cunoasca, sa incerce si foarte curiosi. Vor sa ne ajute, sa faca ce facem noi si peste tot unde suntem sunt si ei. Folositi acest avantaj pentru a-l invata sa deprinda lucruri ajutatoare pentru el.

Maria ca toti copiii este foarte curioasa si curajoasa! Ea nu constientizeaza pericolul si vrea sa incerce tot. Nu i-am spus niciodata sa nu incerce si am incercat sa o ajut sa invete singura. Maria urca si coboara singura scarile casei de la 1an si 8 luni! Fara ajutor si fara a fi macar langa ea! Dar ca sa ajunga la performanta asta, vreo 2 luni am stat in urma ei, ghidand-o cum sa urce, de ce sa se tina, cum sa ia curba (loc unde scarile sunt inguste si abrupte).

De la 1 an si 7 luni, Maria se incalta singura cu papucii si sandalele. Ea a vrut eu am lasat-o si am ajutat-o pana cand a reusit singura. Da, cateodata si le punea invers, dar ii spuneam si o lua de la capat.

Maria ma ajuta sa scot vasele din masina de spalat. Ea ia vasele mici si stie sa le puna in dulap, ia tacamurile si le pune in sertar, desi nu ajunge sa vada unde le pune, le rearanjez eu dupa. Scoate cu mine rufele din masina. Le ia le scutura si mi le da sa le intind.

Maria adoarme singura de foarte multe ori si asta tot din dorinta ei de independenta!

Pentru asta tu ca parinte trebuie sa ai in primul rand muuuulta rabdare! Ii va lua ceva timp copilului sa le faca si le va face greu. Stiu pornirea de a nu-l lasa, pentru ca tu le faci mai repede! Totusi, asta nu il va ajuta!

Da-i aripi sa zboare! Incurajeaza-l si iarta-l daca greseste! El asa invata.. Fii acolo sa il prinzi cand cade si nu-l certa!

Copiii dupa varsta de 4, 5 ani, nu mai vor sa ajute. Atunci vei vrea tu, dar nu vor mai vrea ei.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This