Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cum poate sti un copil de 3 ani daca vrea sa fie baiat sau fata?

de | ian. 7, 2021 | Mai buni pentru ei

Am fost o fata baietoasa. Toata copilaria am fost tunsa scurt, am urat rochiile si am adorat sa ma catar in copaci si sa joc fotbal.
Pe la 7, 8 ani am intrebat-o pe mama ‘de ce nu m-a facut baiat’. Mama mi-a raspuns ‘Pentru ca asa te-a vrut Dumnezeu si El stie mai bine ce planuri are cu fiecare’. In copilarie mi se parea foarte usoara viata baietilor si ca fetele au de luptat pentru a reusi in viata. La 14 ani am inceput liceul si am realizat ca nu as vrea sa fiu altceva decat fata.

20210107 193911

Ma intreb daca as mai fi ajuns fata la maturitate daca as fi avut o mama ca Charlize Theron, Angelina Jolie sau alta mama care nu a inteles ca e firesc ca cei mici sa aiba intrebari despre propriul gen si ca abia dupa 18 ani, suntem capabili sa facem alegeri intr-o directie sau alta.

20210107 193924

Ieri am vazut cateva reportaje despre fiul devenit fiica a celebrei actrite Charlize, care la varsta de 3 ani (acum are 7 ani) i-a spus acesteia ca vrea sa fie fata si aceasta imediat a inceput schimbarea lui. ‘Da, si eu credeam ca e baiat. Pana cand s-a uitat la mine cand avea trei ani si mi-a spus: ‘Eu nu sunt un baiat!’, a declarat Charlize. Acelasi lucru s-a intamplat si cu Shiloh (14 ani) si urmeaza cu Vivienne (12 ani), fetele naturale ale Angelinei Jolie. Shiloh a inceput tratamentul hormonal la 12 ani! Interesant este ca nici unul dintre acesti copii, nu par fericiti (din ce arata media si din ce spun specialistii), desi aparent au parte de schimbarile dorite.

In America este o moda aceasta schimbare de sex si e vazut normal sa incepi tratamentul hormonal cat mai devreme, ‘pentru bloca dezvoltarea pubertatii’. Parintii permisivi care sunt ‘deschisi la minte’ alearga imediat cu ei sa le indeplineasca dorintele.
Dar cine se gandeste la dezvoltarea lor emotionala? Cati inteleg cat de fragil si de influentabil este psihicul unui copil? Cati inteleg ca mediul este cel care ne influenteaza si genul intr-o anumita masura?

Sunt uimita ca se fac studii despre cat de usor se schimba comportamentul unui adult in functie de anumiti factori, dar nu luam in considerare acelasi lucru pentru copii si adolescenti.

Regreta?

Sunt peste 1.4 milioane de transgenderi in USA si intre 200.000 si 500.000 in Marea Britanie si Irlanda de Nord.
Sute de femei si barbati regreta schimbarea de sex si cauta variante de cum sa revina la sexul cu care s-au nascut. Multi sufera de diferite afectiuni care au legatura cu starea lor emotionala si mentala dar pe care medicii le-au ignorat inainte de schimbarea de sex. Foarte multi nu isi gasesc locul, dandu-si seama ca ar fi trebuit sa faca alte schimbari pentru problemele avute si ca nu au legatura cu sexul cu care s-au nascut. Multi aleg schimbarea de sex pentru ca sunt nemultumiti cu viata sa si cred ca dau un restart unei vieti mai bune. Abia mai tarziu realizeaza ca nu au rezolvat nimic si ca problema era in alta parte.

Suntem influentati cand ne alegem hainele si marii designeri dicteaza tonul in moda.
Suntem influentati de media pe diferite subiecte.
Suntem influentati de copilaria avuta si traumele traite.
Suntem influentati de anturaj si succesul sau insuccesul avut.

Cred ca e suficient sa ne uitam la toti copiii care au trecut deja prin asta, pentru ca parintii sa inteleaga ca e nevoie de timp si maturitate pentru a alege schimbarea de sex pentru copilul sau.

Ma intreb cati dintre cei care iau aceasta decizie o iau pentru ca se simt prinsi in corpul altcuiva si cati sunt influentati si vor sa faca ceva ‘la moda’.
Copiii ar trebui lasati sa isi traiasca copilaria, iar explicatiile si alegerile despre genul lor luate atunci cand cu adevarat sunt suficienti de maturi sa aleaga.

Ce le-ati spune copiilor vostri?

Multa grija si iubire!

Marturii transgender
Vor sa revina la sexul de dinainte
Medici care ii sprijina pe cei care regreta

calendar text 2