Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cum pastram inocenta copilariei?

by | Dec 12, 2016 | Informații, Pași mici...

Ioana I. mi-a scris:
‘Saluuut! Stiu ca esti in vacanta, dar daca nu-ti scriu acum mi-e teama ca am sa uit ideea! Avem niste prieteni care au doua fetite, una de 10 ani si una de 12! Locuiesc tot in Germania, pe langa noi! Ne am intalnit duminica si ne-au povestit ca ale lor fete au venit acasa de la biblioteca tinand in brate o carte de educatie sexuala conform varstei lor! Ele deja auzind de la scoala despre inceperea vietii sexuale ca fiind ceva natural, au fost jenate sa intrebe parintii si s-au gandit sa caute singure detalii! Toata treaba este ca eu cand am rasfoit cartea am avut un blocaj! Repet, cartea este scrisa special pt adolescenti si pre adolescenti! Contine imagini mai mult decat explicite despre cum are loc actul sexual in sine, aratand penisul cum intra in vagin la propriu, etc! Alt lucru care m-a cam socat este lejeritatea cu care autorul a scris ca e ok sa-ti faci iubit la 15 ani si sa-si inceapa viata sexuala de la 16!..’
La 14 ani am avut primul iubit, la 18 mi-am inceput viata sexuala, dar eu am discutat de mica cu mama acasa. Este cel mai important sa vorbiti cu copiii vostri de mici, pe etape de varsta si pe limba lor.
Cand lipseste educatia de acasa si exista doar cea din scoli (si acestea prost inteleasa) se ajunge la adolescente insarcinate, pentru ca nimeni la scoala nu le spune sa astepte, ci le spun ca este ok. Oricat am miza noi pe faptul ca daca ar invata ar stii sa se protejeze, in capul unui adolescent tot ce aude este: libertate la sex…

Copiii sunt inocenta si puritate! Dumnezeu ne-a oferit darul cel mai mare, acela de a da viata unui suflet ce vine pe aceasta lume doar pentru a ne iubi necondiționat. Avem datoria ca parinti sa ii crestem drept, sa le oferim intelegere si sa le fim exemplu.

Acasa sau la scoala?

​Despre educatia sexuala am sa mai scriu: cred ca trebuie sa inceapa acasa, sustinuta si discutata cu parintii, adaptata varstei si pe intelesul lor. La scoala trebuie facuta in functie de varsta si de modul lor de intelege.

Educatia sexuală poate fi si prost inteleasa, atunci cand intr-un manual gasesti pozitii sexuale si nu de protejare.
Nu-mi doresc ca prima lor experienta sa fie facuta  cu ajutorul unui manual, din care invata 10 pozitii noi, apoi isi dau mana la final si eventual si isi dau note!

Stiu ca presa intotdeauna a ascuns bine realitatile murdare ale acestei lumi, dar cei care se documenteaza stiu despre retragerea copiilor din scolile din Canada, dupa ce prim-ministrul Kathleen Wynne (lesbiana declarata) a introdus cu forta ore de educatie sexuala, dupa modelul norvegian.

Recunosc ca mi-ar placea ca Romania sa urmeze modelul Poloniei, acolo unde mii de familii au marsaluit impotriva educatiei sexuale in scoli, dupa deviza ‘Educatie pentru familie, nu pentru depravare!’, guvernul retragand proiectul pentru aceste ore!

Ce ii invata?

​Programul propus la noi in tara ar invata copiii despre: cum sa faca avort, cum sa-si ‘exploreze’ orientarile sexuale sau cum sa devina consumatori de materiale pornografice! Deci in nici un cax nu afla despre protejare, abuzuri, violuri etc. Momentan desi autoritatile in materie de sanatate si educatie nu s-au pus de acord in ceea ce priveste continutul materiei (se cauta modelele orelor din Europa) exista scoli si gradinite care sustin aceste ore, cursuri ce se desfasoara sub umbrela diferitelor programe finantate din fonduri straine.

Programul ‘Doar Eu’ sustinut de Asociatia Semper Musica impreuna cu Fundatia MTV, a fost sustinut deja in scolile din Alexandria, Calarasi, Curtea de Arges, Giurgiu, Targu Bujor si Tecuci, beneficiari fiind peste 4000 de elevi, unde au invatat cum sa se protejeze de infectia cu HIV, cum sa foloseasca prezervativul, depre metodele de contraceptie si infectiile cu transmitete sexuala. La sfarsit au fost impartite 10000 de prezervative si 3000 de reviste de benzi desenate, pe tema discriminarii. Sunt sustinatoare a acestui tip de educatie, insa lucrurile nu sunt asa cum par la prima  vedere.

Iata cateva dintre subiectele invatate: ‘6 tipuri de sex’; ‘tie care ti se potriveste’, ‘sexul in grup’, ‘ce este orgasmul tantric’, ‘sex la tv’. In unul dintre materialele primite de catre elevi despre orgasmul tantric acestia au primit urmatorul text: ‘fie ca esti homosexual, heterosexual sau bisexual, fie monogam, casatorit sau swinger, nimic nu este considerat tabu sau pervers in practica tantra’. Aceste cursuri vor urma in alte licee din tara.

Departe de a transmite valorile morale, iubirea si inocenta, scoala scoate din programa ora de religie, introducand ora de educatie sexuala. Sa nu va mirati, cand copiii vostri vor veni de la scoala cu prezervative pe care le vor folosi in tot felul de experiente sexuale, despre care au invatat ca sunt normale.

Adevarata cauza a avorturilor si a raspandirii de boli, este tocmai aceasta libertate sexuala pe care o gasim la tot pasul. Stiti zicala ‘sexul vinde’? Pai sa il vindem cat mai devreme!  Peste tot in lume unde s-au introdus aceste ore de educatie sexuala, numarul sarcinilor nedorite a crescut. E greu sa cresti un copil moral inconjurat de sex si imoralitate! Suntem inconjurati de materiale cu continut sexual si parinti care inteleg prost ‘libertatea sexuala’. Copiii de 3 ani ar trebui sa stie de povesti nu sa analizeze penisuri si sa afle cum fac adultii sex.

La sfarsit, revin cu rugamintea, dragi parinti, de a vedea filmuletele pe care la pun si la sfarsitul acestui articol si abia apoi comentati ce vi se pare normal sa stie copilul dumneavoastra. Multi dintre cei care militeaza pentru educatia sexuala in scoli, habar nu au ce programa este stabilita sau ce se invata exact.

Sa nu le furam inocenta copilariei propriilor nostri copii!
Multa grija si iubire!

Materiale de citit pentru cei interesati:

Norvegia:
https://www.reddit.com/r/Documentaries/comments/375dtx/puberty_2015_sexual_education_norwegian_state/

Asociatia Semper Musica si proiectul Doar eu:
http://sempermusica.org/mtv/
http://doareu.com/

Manuale de educatie sexuala:
https://www.google.ro/amp/s/saccsiv.wordpress.com/2015/12/14/foto-manual-asta-vor-invata-copiii-de-clasa-a-iv-a-la-ora-de-educatie-sexuala/amp/?client=safari
Sau
http://www.romaniatv.net/mobi/media_231059_scandal-in-germania-un-manual-de-clasa-i-contine-imagini-sexuale-explicite-foto_171659.html

Pin It on Pinterest

Share This