Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Ce influenta poate avea un “mic” alint?

by | Dec 7, 2016 | Uncategorized

Cand eram micuta mama ma striga fluturas. A zis ca mereu eram zglobie si vesela si alergam precum unul. Sa va mai spun ca la 21 ani mi-am tatuat un fluture pe umarul stang?

Fara sa ne dam seama, un alint poate ‘eticheta’, iar cel mic se va lupta sa isi merite alintul si sa actioneze ca atare. Minidiva, fashionista, smecherelul, printesica/printisorul,  sofisticata si multe altele sunt doar o parte din alinturile intalnite in ultimii ani. Sunt apelative foarte frumoase si cred ca toate avem tendinta de a o face.

​V-ati gandit cum le influenteaza personalitatea?

Ma intreb cum o mica fashionista, care lasand la o parte ca este adorabila imbracata in tot felul de outfituri de firma sau nu, va aprecia imbracamintea la 14 ani si ce atitudine va avea… Va inchipuiti o minidiva la maturitate cu aere de superioritate la adresa celorlalti? Sau un smecherel care invarte pe degete tot ce isi doreste? Sunt cateva exemple care arata unde ar putea ajunge atunci cand vor deveni adulti.

Imaginati-va o secunda cum va fi fetita voastra la scoala cu atitudinea ‘primita’ odata cu alintul de sofisticata! Va imaginati o fetita frumusica, imbracata in ultimul trend de hainute, cu mobilul lipit de palma si o atitudine usor sfidatoare? E cam greu sa credem ca o “Sofisticata” va fi cuminte, modesta si simpatica chiar si cu copiii din aceeasi categorie cu ea. Inconstient le insuflam niste valori sau atitudini copiilor nostri.

Lumea in care traim este in continua schimbare. Cineva imi spunea ca sunt o tipa simpla si nu inteleg aceste schimbari. Personal, vreau sa imi cresc copiii cu mult bun simt si respect. Eu imi alint picii: iubitii mei, minunatii mei, simpaticii mei. Vreau sa cred ca aceste alinturi nu ii vor schimba intr-un mod eronat. Nu imi doresc sa fie cei mai fashionisti sau smecherasi copii, ci imi doresc in schimb sa fie fericiti! Fericirea, asa cum stim toate vine din lucruri simple.

Multa grija si iubire!

sursa foto: wennermedia & ​collegehumor

Pin It on Pinterest

Share This