Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cum mi-am dorit sa fiu ca mama si ce a iesit pana la urma

Cu siguranta toate ne facem o idee despre cum vrem sa fim ca mame atunci cand vom avea copii. Eu am avut listuta mea. Unele mi-au iesit iar la altele mai am de lucrat, important este ca in mare sunt ‘mama pe care mi-o doream’ pentru copiii mei.

Lista mea incepe din sarcina!

1. Sa fiu o mama tanara.

Am invatat ca varsta este ceea ce simti, nu cea din buletin, asa ca mi-a iesit, doar daca nu ma uit in el.

2. Mi-am dorit sa fiu o mama vesela.

Pe asta o bifez din plin, casa noastra fiind una in care veselia este la putere. Cu exceptia zilelelor in care sunt epuizata de nesomn si atunci imi e greu sa imi mentin zambetul pe buze.

3. Mi-am dorit sa fiu o mama rabdaroare

Eu si rabdarea sau baba si mitraliera. Sunt convinsa ca atunci cand Dumnezeu a impartit rabdarea eu eram plecata la partea cu incapatanarea. Nu am rabdare niciodata la nimic cu nimeni. Eiii… dar cu copiii mei lucrurile s-au schimbat. De la ei si pentru ei am invatat sa am rabdare. Acum sa nu se gandeasca cineva ca o am si cu altcineva in afara de ei. Sotul asa si-ar dori un gram de rabdare si cu el..

4. Sa fiu mama care gateste perfect.

Si gatesc…chiar perfect, doar cand am chef! Daca nu am chef sa gatesc incurc reteta, se arde mancarea, uit sa pun sare, ceva se intampla. Bine ca gateste si tati…perfect.

5. Sa fiu o mama blanda asa cum este mama mea.

Mda, probabil vor vedea la bunica ce este blandetea pura, eu pe a mea o educ cu multa vointa si zambetele lor.

6. Sa fiu o mama ‘frumoasa’.

Frumusetea este relativa, depinde in ochii cui te oglindesti. Dar da, vreau sa ma simt bine in pielea mea si sa transmit asta copiiilor mei, mai ales Mariei, ca frumusetea din reviste nu exista in viata reala, dar exista ritualuri de ingrijire.

7. Sa fiu o mama generoasa.

Nu ca ma laud, dar aici stau bine. Sunt in stare sa-mi dau camasa de pe mine pentru cine are nevoie. Generozitatea nu sta doar in partea financiara (doar daca asta se cere), ci si in vorbe bune si atitudini pozitive.

8. Sa fiu o mama odihnita.

Si sunt, acum, in marea majoritate a timpului. Desi in primele luni, am ratat momentul asta simtind mai degraba viata de mama ca pe viata de armata.

9. Sa fiu organizata.

Nu stiu cum sunteti voi, dar la mine organizarea este sfanta. Cu greu ne abatem de la program si rutina. Totul este la minut si cat mai in detaliu dar totul in functie de nevoile lor (care sunt schimbatoare in functie de etapa in care sunt). Fara organizare nu pot functiona.

10. Sa fiu o mama informata.

Tocmai de aceea citesc despre tot si toate. Nu voi avea mereu raspunsurile la mine, dar ma voi stradui sa le aflu.

11. Sa fiu o mama puternica.

O femeie puternica nu inseamna te nasti neaparat asa, ci ca devii de dragul lor. Cred ca puterea o luam de la copii si pentru ei mutam muntii.

12. Sa fiu o mama prezenta.

Nu doar fizic, ci prezenta cu tot ce au nevoie copiii mei de la mine. Asta imi iese in proportie de 90% cand toata ziua sunt doar a lor: ne jucam impreuna, citim impreuna, dormim impreuna, mancam si stam de vorba. Vreau ca aceste lucruri sa nu se schimbe.

13. Sa fiu o mama jucausa si glumeata.

Nu sunt o mama stricta (exceptand lucrurile care tin de siguranta sau sanatatea lor). In rest, imi retraiesc copilaria alaturi de ei si ii incurajez sa faca prostioare (nu ii cert pentru ele) si ne amuzam impreuna de tot felul de lucruri.

14. Sa fiu prietena lor.

Mama mea a fost si este cea mai buna prietena a mea. Imi doresc sa am aceeasi relatie speciala pe care o am cu mama si eu cu ei.

15. Sa fiu o mama intelegatoare.

Sa nu uit niciodata cum este sa fii copil, adolescent, tanar. Daca nu uit asta, nu am cum sa nu le inteleg problemele.

Unele imi vor iesi perfect, altele nu, important este ca stiu spre ce tind si ca lupt sa ajung acolo.

Voi ce fel de mame va doriti sa fiti?

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This