Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cum iti imprietenesti copilul cu…

by | Apr 26, 2017 | Educație, Pași mici...

Zilnic citesc articole cu multe sfaturi despre cum sa-ti imprietenesti copilul cu mancarea, cu somnul si lista poate continua… Eu sunt adepta preventiei in orice si nu a tratarii. Si in educatia copilului putem vorbi de preventie. 

Preventia este modul in care iti formezi copilul din primele luni. Inseamna a-l educa si a-i face un program inca de la inceput in tot ceea ce inseamna alimentatie, somn, diversificare.

Nu cauta solutii magice pentru mai tarziu. In articolul in care va povesteam de ciocolata, va spuneam ca daca copilul nu ii cunoaste gustul nu va cere, deci nu ai de ce sa il inveti mai tarziu (cand realizezi tu ca parinte ca al tau copil mananca de mult prea mult timp cantitati prea mari de ciocolata) ca ciocolata nu este buna.

Daca intr-o zi nu vei mai vrea sa ii dai ciocolata nu va intelege de ce o perioada a putut manca in voie si dintr-o zi a inceput sa aiba program. Ca atunci cand ai voie sa te joci cu telefonul acasa sau in parc dar cand mergem in vizita copilul trebuie sa stie sa socializeze, cand de fapt el nu stie sa faca acest lucru, ci sa se joace pe telefon.

Neconcordanta asta a parintilor in care le dam voie sa faca ceva doar cateodata (cand decid parintii) iar alta data nu mai au voie ii bulverseaza pe copii si ii face sa nu stie cand trebuie urmata o regula si cand nu. Nu exista retete magice in repararea greselilor din prea multa iubire (le-as numi eu).

Din prea multa iubire vrem sa le dam totul deodata. Sa doarma tarziu (fara sa stim ce repercursiuni are asupra creierului), sa manance ce vrea cand vrea (fara sa ne dam seama ca mai tarziu vor fi obezi sau vor avea alte afectiuni) sa faca ce vor cand vor (libertatea fara reguli este o libertate prost inteleasa si de parinte si de copil, acesta devenind haotic si rasfatat).

Nu reparati, ci formati. E mai simplu si mai sanatos!

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This