Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cum îi liniștim într-o dimineață agitată?

by | May 23, 2018 | Informații, Pași mici...

Săptămâna trecută am avut o dimineață ceva mai grea cu pregătirile de grădiniță: Maria voia să se joace cu jucăriile ei, Alexandru să se îmbrace singur (Minunat!! Dar la un an și 10 luni îi ia o oră să își tragă o pereche de pantaloni pe el)….iar eu într-o oră trebuia deja să fiu la o întâlnire  (pentru că daaa, Alexandru a început să stea singur la grădiniță, revin cu articol să vă povestesc cum am reușit).

Pentru a ne grăbi un pic și pentru a putea pleca de acasă la timp, i-am organizat într-un joc de rol în care cine face primul ceva (se spală pe dinți, se îmbracă, iese din casă) primește o droaie de pupici și este numit campion. Lesne de înțeles că s-au mobilizat și amândoi au primit pupicii promisi dar au și fost numiți CAMPIONI.

Fix în ziua respectivă am aflat de o aplicație nou lansată de către Hipp Romania care vine în ajutorul părinților FIX în astfel de momente.
Este o aplicație cu 8 jocuri educative: de tip puzzle, de memorie și de învățare a animalelor cu simpaticele HiPPiS (aflați cine sunt descărcand aplicația).
Ce îmi place cel mai mult este că după 15 MINUTE de folosit aplicația îți apare un mesaj care îți spune că este timpul pentru PAUZĂ. Cât de tare este asta?
Aplicația o puteți descărca de AICI și partea frumoasă este că NU vă trebuie internet să o folosiți odată ce ați descărcat-o.

După o bună porție de jucat este bine ca picii să ia și o gustare de fructe. Dacă nu aveți unul proaspăt la îndemână tot cei de la Hipp vă propun  piureurile de fructe HiPPiS FĂRĂ CONSERVANȚI, 100% din fructe ecologice și fără adaosuri (ce etichetă frumoasă au).
Alexandru este la momentul bucăți și refuză orice piure (proaspăt scos din diversificare, e și normal), dar pe Maria o încântă ambalajul și gustul. Eu ador acest produs și vă spun și de ce. Este alegerea fiecărei mămici când, cum și ce preparate oferă copilului cumpărate din comerț. Dar gândiți-vă că este o opțiune sănătoasă și ideală pentru copii, mai ales după vârsta de 5,6 ani când sunt la grădiniță sau încep școala și își vor dori sucuri carbogazoase, chipsuri sau alte preparate total nesănătoase. Cei de la HiPP vin cu produse super bune pentru ei, biscuiți, steluțe crocante cu fructe și piureuri de fructe în diferite combinații.

Să nu uităm că România se află pe locul 1 in Europa la obezitate infantilă, iar baza unei alimentații corecte o facem noi încă de la început.
Mi-ar plăcea să cred că picii mei la 8 ani vor mânca oricând un măr înaintea unui suc nesănătos văzut la alt copil in parc.
Sper să fie așa. Dar dacă își va dori și altceva EU știu ce să îi ofer. Tu?

Multă grijă și iubire!

Pin It on Pinterest

Share This

Optimism la lingurita

Tine-l in brate cat vrea el! Dureaza mai putin decat vrei tu..