Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cum faci bagaje cu 2 copii mici, tips &tricks

by | Jun 1, 2017 | Ca familie, Călătorii

Va spuneam acum cateva zile ca vom pleca la mama (mea) de 1 Iunie, pentru cateva zile.

Aer curat, munte si liniste, asta ne astepta!Dar, pana sa ajungem la toate astea, aveam de facut bagaje!

Bagaje, mama lor de bagaje, toata viata le-am urat.

Deci, cati suntem? 2 adulti si 2 copii, o nimica toata.. Noroc de sot cu care impart totul.

El se ocupa de parter (unde sunt biberoanele, apartul de abur, tetinele etc.) si eu de etaj (hainele noastre, ale copiiilor, bagaje de cosmetice..ohoo lista e lunga).

Sotul, foarte organizat de fel, isi face mereu lista de cu o seara inainte.
Eu, fara lista, imi aduc aminte de diverse si il intreb, spre exasperarea lui: ‘iubire dar purificator ai pus?’, el din coltul celalalalt ‘mda’, eu revin dupa 10 minute ‘si medicamente?’, el raspunde imbufnat: ‘e totul pe lista, am luat!’

Ei si ma apuc de ale mele:

Numar cate zile stam, ma uit pe prognoza meteo, numar strictul necesar pentru fiecare copil si adult in parte si adaug cate 2 de rezerva la noi si 3 la copii.

Apoi ma apuc de calcat si impachetat. Trucul este: daca sunt proaspat calcate si impachetate intra mai bine si mai multe in geanta, plus ca le ai gata de purtat cand ajungi.


Mai nasol e la intoarcere, dar noi fiind cu masina ne permitem sa le aruncam in pungi pe cele murdare si sa le caram asa pana acasa.

Azi au misunat pe langa mine si Maria, care se apucase sa caute de toate prin noptiere si Alexandru care vana priza cu cablul meu de la fier. Eu il mutam, el revenea si tot asa.

Nu luati niciodata mai mult decat va trebuie (de rezerva maxim 2,3 lucruri). Anuntandu-se vreme buna, am pus doar cate o haina groasa pentru fiecare. Dar atat.

Nu luati pentru cazul in care aveti chef de…zilele acelea s-au dus, o data cu venirea copiiilor. Asta daca nu vreti sa carati la propriu toata casa cu voi.

Plecati mereu la ora de somn a copilului, chiar daca nu doarme tot drumul, chiar si o ora din doua, macar este linistita.

Noi am incercat si alte variante, dar cel putin la noi, este horror.

Asa plecam la ora de somn, le dam de papa bine inainte de a iesi pe usa, punem muzica lor de somn (neaparat cantecelele de somn ale Danei Nalbaru, Bucurii pentru copii) si in maxim 15 minute sunt adormiti.

La noi au dormit o ora ieri, dar suficient cat sa iesim de pe autostrada si sa putem juca jocuri care sa ii destinda pana am ajuns.

Luni ne intoarcem, alte bagaje…

Multa grija si iubire!

Foto: Alexandru in bagaje! 

Pin It on Pinterest

Share This