Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cum ați reacționa dacă copilul ar veni bătut de la grădiniță?

Sunteți mamă și în culmea fericirii că puiul vostru a crescut. Vine și vremea să îl duceți la grădiniță/cresa. Căutați cu atenție cea mai bună grădiniță în care copilul să fie bine hrănit, să se joace și mai ales să fie în siguranță.

Într-o zi mergeți la grădiniță să vă luați copilul acasă și îl găsiți cu un ochi vânăt.
Întrebați educatoarele și acestea spun că s-a lovit de o masă.
Copilul este înspăimântat, cu capul în jos și nu spune nimic. Ajunși acasă îl asiguri că este în siguranță și cu blândețe afli de la el că nu își mai dorește să meargă la grădiniță pentru că educatoarea l-a lovit.

Și simțiți cum vă cade cerul….

Ce faceți în momentul acela? Pe cine dați vina mai întâi?

Ei bine și profesorii sunt oameni și deși astfel de comportamente sunt inacceptabile, ele există. Sunt lucruri pe care le putem face pentru a evita astfel de situații.

Săptămâna trecută v-am scris despre Cum prevenim maltratarea si jignitea cadrelor didactice și am inițiat o petiție pe care vă invit să o semnați dacă nu ați făcut-o încă. Mi-ati scris multe dintre voi si am fost plăcut surprinsă să aflu ca există școli unde se fac aceste teste psihologice. Din păcate, vorbim de doar

Este doar primul pas către normalitate. Primul pas, care nu va exlude incidente între profesori și copii, dar cu siguranță vor fi mai rare.

Vă invit să citiți despre cele mai recente cazuri de abuz în școli și grădinițe:

1. Mioara Roșca, cadru didactic la un liceu din orașul Victoria, județul Brașov, și-a vărsat nervii pe un elev în mod violent.

2. Mocanu Liviu Constantin, profesorul din Targoviste care si-a batut elevul in clasa.

3. Micul Regat din Constanța, numită și “Grădinița Groazei”

4. Educatoarea din Timis care se comportă execrabil cu copiii, folosește un limbaj trivial, le spune că mamele lor au amanți și chiar îi lovește.

5. Educatoare din Republica Moldova care bate copiii. Declarația directoarei a fost:
‘Eu mi-am cerut scuze de la părinți, nu vă pot spune dacă a avut loc un caz de violență. E o educatoare cu studii, dar cine știe ce a avut ea pe suflet în acel moment’.

Și încă câte cazuri mai sunt!

Nici un copil nu trebuie să treacă prin genul acesta de momente care îl poate afecta.
În funcție de trauma dar și de sensibilitatea copilului, acesta poate avea nevoie de terapie pentru a trece peste episod.
Chiar și așa, copiii rămân marcati pe viață, într-un fel sau altul.

Noi suntem adulții! Noi trebuie să găsim soluții pentru ca astfel de lucruri să NU se întâmple! Nu ar trebui să închidem ochii doar pentru că ‘nouă nu ni se poate întâmpla’, oricând, oricui se poate întâmpla.

Semnati PETIȚIA!

Multă grijă și iubire!

calendar text 2