Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Copilul NU de frica trebuie sa isi stie parintele, ci de iubire!

Sunt crestin ortodoxa si sotie de preot. Am crezut inca de mica in Dumnezeu si in legea lui si la fel mi-am crescut copiii.
I-am invatat ca Dumnezeu este bunatate, iubire si iertare. Fara masura de iertator  caci nimeni nu poate ierta asa cum o face El, indiferent cat de tare sau mult ai gresit.
Nu i-am invatat niciodata ca Dumnezeu ar fi violent sau razbunator.
Nu mi-am lovit niciodata copiii! Nu i-am jignit niciodata si mereu le-am aratat ce primesc eu de la Dumnezeu: iubire nemarginita.

Sotul meu primeste des intrebari despre pasajele din Biblie de mai sus, pasaje ce sunt din Proverbele lui Solomon. Si eu la randul meu sunt intrebata de mame sau bunici, daca mi-am batut copiii.

Mintea omului interpreteaza cum isi doreste pasajele respective si din pacate oamenii fac foarte rau. Atunci cand nu aveti intelepciunea de a intelege un text, mergeti la un preot. (Fugiti in schimb de cei care spun ca bataia este buna!)

Dumnezeu NU a spus niciodata ca parintele sa isi bata copilul! Dumnezeu a spus: Iubeste-l ca pe tine insuti!
Educa-ti copilul cu blandete si iubire si nu vei fi nevoit sa folosesti vreodata nuiaua.
Traim vremuri in care copii de 14-16 ani dau in patima alcoolului sau se apuca de droguri. Atunci ofera-i si mai multa iubire copilului si rugaciune lui Dumnezeu.
Vorbiti dragelor de cand sunt mici cat mai mult cu ei.
Nu ii pedepsiti, ci explicati-le consecintele faptelor lor inca de cand va puteti intelege cu ei. Doar asa poate intelege trepatat care sunt urmarile unei alegeri gresite. Nu ii parasiti niciodata emotional si aratati-le ca indiferent de greseala acasa se pot intoarce si ca impreuna puteti repara. Asta doar daca copilul regreta cu adevarat.
Nu vorbim de cazuri unde copilul de 18 ani a dat cu masina peste un om si nu il lasam sa isi duca pedeapsa. Il sprijinim cu iubire si acolo dar ‘aranjand’ ca copilul sa nu pateasca nimic, el nu va invata nimic si va repeta.
Unui copil ii explici si ii oferi iubire pentru a intelege de ce sunt gresite anumite lucruri. Esti neconditionat langa el si il iubesti oricum, mai ales cand greseste. Iubirea si bunatatea intoarce oameni la iubire.

Nu bate copilul pentru ca a spart un pahar sau chiuie cun fac toti copiii.
Nuiaua sa o folosesti daca copilul tau, ajuns adult fura, bate si omoara!

UN COPIL NU SE BATE NIOCIODATA, PENTRU NICI UN MOTIV!!
Violenta naste violenta!

Nu as fi fost in stare sa imi bat copiii nici mari, daca ar fi luat-o pe alte cai gresite.
Cu siguranta as fi ales asa cum o si fac, sa ma rog mult lui Dumnezeu pentru ei. Rugaciunea parintilor este foarte puternica. Dar pentru ca Dumnezeu sa te asculte si tu trebuie sa il iubesti si sa il asculti pe El!

Copilul trebuie sa isi stie parintii de iubire si respect, nu de frica. De frica fugi si niciodata nu asculti.
Frica naste oameni slabi.
Iubirea te face puternic!
Voi cum va cresteti copiii?

Sa aveti lumina-n viata, pace si iubire-n casa si in suflet.

Bubu

Pin It on Pinterest

Share This