Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Copiii sunt nascuti cu skilluri de negociator

by | Dec 1, 2018 | Educație, Pași mici...

‘ – Acum!! Vreau acum!!
– Puiul mamii, nu se poate acum.
– Aaaaaaaa. Eu vreau acuuuum.’
Si da-i urlete si tipete in mijlocul magazinului pana cand parintele cedeaza.
Mai mult de 80% dintre parinti cedeaza.

Voi unde va aflati? Cum faceti fata la astfel de situatii?

Cine crede ca cei mici sunt mici si nu stiu ce isi doresc se afla se inseala si isi subestimeaza copiii. Micutii nostri stiu ce ‘tactici sa foloseasca’, cu cine anume si cand pentru a obtine ce vor. (La noi in familie spre exemplu stiu ca de la Bubu obtin ce nu pot prin alte parti).

Daca ati face un pas in spate si v-ati uita o sa realizati exact cum stau lucrurile. Sunteti ‘manipulati’ de piticii nostri si partea cea mai ‘frumoasa’ este ca nici nu v-ati dat seama de asta pana acum.

Va provoc la un simplu test. Mai jos gasiti o lista cu 10 situatii reale si cu provocarile incepute de micutii vostri in negocierea cu voi. Stati un pic si ganditi-va la raspunsul pe care l-ati dat copiilor in fiecare situatie. Copilul stia ce veti raspunde si cum veti reactiona in toate situatiile, deoarece el invata comportamente si le repeta.

Daca va uitati in lista de mai jos veti observa ca fiecare situatie este asociata unei tehnici de marketing sau de negociere. Pentru aceste tehnici companiile platesc sa isi invete angajatii… icutii nostri sunt ‘nascuti experti’ in asta 😉

Voteaza in lista apasand pe sageata in sus sau in jos si hai sa vedem care sunt cel mai des intalnite situatii in viata noastra de zi cu zi.

[playbuzz-item item=”9cd4cf74-dc44-4bc4-b54b-5f83e6caecf0″ info=”false” wp-pb-id=”601768″]

Daca iti doresti sa fii pregatita la urmatoarea negociere cu piciul tau te astept pe 13 decembrie la ora 10:00 la sediul Pinguinii pentru a discuta pe larg in workshopul GRATUIT dedicat negocierii cu copilul. Detalii gasesti pe pagina de Facebook Pinguinii. Mamicile vor pleca si cu produse pentru ingrijirea copilului oferite de partenerul nostru, Klorane Bebe. 

Cu cine ma vad atunci?

Multa grija si iubire

Pin It on Pinterest

Share This