Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cont pentru educatie la stat sau la privat?

Pe vremea guvernului Boc (ahaaa cat a trecut, aproape am uitat ca a fost si el), adica prin 2011, au intrat in vigoare unele prevederi ale unei legi ale Ministerului Educatiei. Mai exact art. 365 ce spune, printre altele, ca exista posibilitatea deschiderii unui ‘cont pentru educatie permanenta’ pentru orice copil nascut in Romania dupa data intrarii in vigoare a legii, cont in care statul contribuie cu echivalentul a 500 Euro. Tot in acelasi cont, parintii pot vira pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii, suma purtatoare de dobanda acordata de statul roman.

Va spun sincer uitasem de aceasta lege si din cauza faptului ca la noi legi sunt multe dar nu se prea aplica. Zilele trecute prietena mea Simona mi-a povestit cum a trimis mailuri intreband despre aceasta lege, catre diverse institutii, fara nici un raspuns, pana cand i-a scris unui deputat din judetul nostru (Ilfov – deputat Cornel Zainea, USR). Ca o paranteza va spun ca v-as minti daca v-as spune ca nu fac politica, momentan acasa cu copiii, pentru ca mai mult nu pot, dar fac. Reclama vreunui partid nu, sa zicem ca mai rasariti ar fi cei din USR, poate si pentru ca sunt tineri si ma gandesc ca vin cu alt avant.

Ei bine prietenei mele, Simona, deputatul Zainea a fost singurul care i-a dat un raspuns oficial. Acesta a trimis un mail catre Ministerul Educatiei intreband despre aceasta lege si a primit raspuns din partea Ministrului Pavel Nastase ca: ‘Termenele prevazute la art.361 alin. 3 lit. e) si g) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, se proroga pana la data de 1 ianuarie 2018’.

Cu alte cuvinte se amana asa cum s-a tot amanat de 6 ani. Ne mai mira? 

Personal am ales un cont privat pentru copii, in care sa viram lunar o anumita suma. Nu stiu ce valoare va avea peste 18 ani, dar macar incercam ceva. 

V-as propune sa scrieti si voi cate un mail Ministerului Educatiei sau vreunui deputat din toate partidele afiliate judetului vostru (sa nu facem diferenta intre ei) si intrebat de aceasta lege. Datele despre lege le aveti in articol…poate, poate se mai trezesc!

Eu am scris ieri si astept raspuns…sper doar sa nu faca copiii 18 ani asteptand. 

Nu o facem pentru noi, ci pentru ei!

Multa grija si iubire!

sursa foto: marketingland

Pin It on Pinterest

Share This