Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Competitia dintre mame este absurda

by | Aug 30, 2017 | Jurnalul meu

N-am inteles niciodata oamenii competitivi, probabil pentru ca eu nu sunt. Singura cu care sunt in competitie sunt eu, in rest nu ma intereseaza ce fac cei din jur. Ma bucur din suflet pentru cei care au reusite si niciodata nu le compar cu ale mele. Eu ma compar doar cu mine acum 10 ani, 5 ani, un an si doar atat. Si va pot spune cu mana pe inima ca sunt mai sexy si mai fericita ca acum 10 ani. (atunci ma luptam doar cu 10 kg in plus, despre care v-am scris intr-un alt articol).

De cand sunt mama traiesc intr-o lume mai competitiva decat este lumea afacerilor. Am impresia cateodata ca ne batem toate pe titlul de Cea mai buna mama. Indiferent de care parte a baricadei esti, sigur nu esti pozitionata bine ca sigur vine cel putin o mamica sa iti spuna ca nu stai bine sau ai facut alegeri proaste.

Ai alaptat? De ce ai alaptat, mai nou am inteles ca doar ‘tarancile’ alapteaza. Daca nu ai alaptat, sigur nu ‘ti-ai iubit suficient copilul’ pentru ca laptele tasneste doar daca te uiti la puiul tau cu drag (sau cel putin asa spun unele carti si consilieri in alaptare).

Daca ai nascut prin cezariana merita sa fi arsa pe rug, pentru ca nu ai ‘suportat’ 3 dureri pentru copilul tau. Daca ai nascut natural, de ce ai riscat 15 ore de travaliu sa ramana copilul fara oxigen.

Daca i-ai dat suzeta, de ce strici dintii copilului. Daca nu i-ai dat suzeta esti o nemernica care isi lasa copilul sa sufere.

Daca il tii in brate il inveti prost si ti se va urca in cap. Daca nu il tii in brate esti o mama rece.

Daca doarme cu tine in pat vei creste un copil lipit de fusta mamei. Daca il lasi sa doarma singur in camera lui, n-ai suflet.

Daca il autodiversifici pui copilul in pericol. Daca incepi cu diversificarea clasica ai grija cu ce incepi (nu conteaza cu ce, sigur nu e bine).

La final dragi mame, nu conteaza nici cum nasti, nici ce ii dai de mancare, nici cate kilograme ai pierdut dupa nastere, nici unde a dormit. Nimic din toate astea nu te face o mama mai buna! Ce te face o mama buna este grija, iubirea, atentia si rabdarea cu care iti ingrijesti copilul in fiecare zi.

Respectati decizia fiecarei mame de a alege pentru ea si puiul ei. Ea stie cel mai bine ce i se potriveste. Nu blamati si nu judecati! Fiecare mama face cat poate pentru ea si puiul ei. Restul sunt lucruri ce tin de competitivitatea pe care unele mame simt nevoia sa o aiba pentru a se simti bine cu ele. Mama esti DOAR pentru copilul tau si doar el iti va spune daca esti cea mai buna sau nu. Nici un copil nu si-a judecat mama pentru nici unul din motivele de mai sus. In schimb a judecat-o pentru multe alte motive.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This