Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cine au fost Constantin si Elena

de | mai 20, 2017 | Jurnalul meu

Azi e mare sarbatoare. Sarbatorim pe Sfintul Constantin si mama sa Elena!

Sfantul Constantin cel Mare a fost suveranul Imperiului Roman in jurul anului 274, dupa ce l-a invins in lupta pe Maxentiu si a lui Liciniu, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Datorita lui, in anul 313 crestinismul este recunoscut de stat prin Edictul de la Milano. Totusi, ca deveni religie abia in 379-395, in timpul lui Teodosie cel Mare.

Dupa edictul din 313, imparatul Constantin scuteste Biserica de impozite, ii acorda dreptul de a primi donatii si le da episcopilor dreptul sa judece pe cei ce nu doreau sa fie judecati dupa legile statului. Va inlatura din legile penale pedepsele contrare spiritului crestinismului, precum: rastignirea, zdrobirea picioarelor, stigmatizarea (arderea cu fierul rosu).

Imparateasa Elena, mama lui Constantin, a descoperit pe drumul Golgotei Crucea lui Hristos. Aceasta a zidit Biserica Sfantului Mormant, Biserica din Bethleem, pe cea din Nazaret si multe ale locasuri.

La multi ani tuturor celor care poarta aceste sfinte nume! La multi ani fratelui meu mic! O zi binecuvantata si plina de iubire!

Multa grija si iubire!

Credit foto: sapte pietre

calendar text 2