Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cinci motive pentru care imi place sa fiu bunica mai mult decat mama

Fiecare moment al vietii aduce bucurii.Totusi, cand esti bunica, viata e mai simpla decat atunci cand eram mama.

1. Timpul
Ador sa ma joc cu ei si sa fiu doar a lor, dar ma bucur ca este limitat fiindca daca ar fi permanent ar fi o mare oboseala prea mare pentru inima mea si asa bolnava.

 2. Relaxarea
Sunt mult mai relaxata pentru ca nu am eu responsabilitatea a tot ce implica cresterea unui copil. Timpul de joaca te relaxeaza mai mult atunci cand esti toata a lor minte si suflet, implicandu-te in viata lor, fara te mai gandesti la cum vei rezolva diverse probleme ale casei. Iar copii simt cel mai bine lucrul acesta.

 3. Educatia copiilor
Parintii sunt cei care stabilesc regulile iar eu nu am alta treaba decat sa respect si sa continuu ce au hotarat ei pentru binele copiilor. Am descoperit in timp ca orice regula stabilita de parinte dar calcata de bunici va dezorienta si debusola copilul. De aceea eu tin tare mult si chiar ii intreb in toate situatiile sa rezonez cu ceea ce stabilesc ei deja.
Spre exemplu seara e ora de citit, inainte de culcare. Ei s-au obisnuit ca mami sau tati sa le citesca o poveste, iar ei cuminti asculta si pun intrebari. Eu continuu la fel cand sunt doar cu ei seara si le citesc povestea lor preferata. Bonus? De cateva seri Maria citeste ea povestea. E clar ca la patru anisori ai ei nu cunoaste literele, exceptand vreo 3. Doar ca ascultand cu atentie povestile, ea cunostea actiunea in detaliu. Astfel ca a inceput sa spuna singura povestea care era ca si in carte doar cu partile care ei nu i-au placut schimbate  in ceva placut. Iata ca asta i-a stimulat si imaginatia devenind foarte creeativa.

4. Joaca copiilor
E una care tine si ore intregi fara sa se plictiseasca, fiind create mereu jocuri noi, situatii diferite care le antreneaza si mintea odata cu miscarea.

5. Organizarea timpului
Este sarcina parintilor ca si educatia. Iar eu ma simt si din acest punct de vedere ca o pustoaica care nu are alta treaba decat sa respecte orele de somn si masa dar si orele de joaca in care am incerc diverse jocuri.
Anumite jocuri sunt pentru parc, iar altele pentru casa. Mai avem ore de pictat si desenat sau de gatit cand vin in bucatarie dupa mine si cu mare bucurie gatim impreuna.
Cred ca asta imi place cel mai mult la fiica mea, ca a stiut sa ii implice in toate activitatile utile ca intr-o joaca (lucru pe care eu nu l-am facut ca mama), iar ei deprind lucruri care mai tarziu le vor face la fel de firesc, fara sa fie impinsi de la spate. Asa cum seara este atat de firesc spalatul pe dintisori la doi si patru ani, inainte de baita si dimineata.

Sunt si bunicute care sa ma citeasca?
Voi ce activitati faceti cu nepoteii vostrii? Cat de tare va place timpul petrecut cu ei?
Pentru mine timpul petrecut cu ei pe langa ca este o adevarata terapie pentru suflet, imi umple inima de energia lor plina de bucurii si neprevazuturi.

Sa aveti bucurie in suflet, pace si iubire-n case!

Bubu

Pin It on Pinterest

Share This