Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cheesecake cu ricotta si capsuni (Cea mai cremoasa reteta)

Multa vreme nu mi-au placut cheesecake-urile pana cand am mancat unul gustos la o prietena. Atunci am aflat ca exista cheesecake cu coaceresi fara. Am facut si eu cu coacere, desi este mult mai complicat, a fost bun dar nu cat sa ma faca sa fac des.
Eii, reteta asta sigur va fi hit vara asta pentru ca am de gand sa o combin cu toate variantele de fructe. Sau aproape cu toate.
Unde mai pui ca se face super repede. Eu am facut-o cu toti 3 copii langa mine.
Are si un mare dezavantaj. Abia dupa 12 ore poti sa o mananci.

Ce va trebuie la blat?

Jumatate pachet unt topit si racit
300-350 grame biscuiti de care ai maruntiti (adica facuti praf in mixer)

20200501 192734 01

Nu am avut biscuiti digestivi si sigur nu voi mai pune vreodata din aceia. Eu am avut biscuiti valuri cu gem.

 

20200427 123417

20200501 194850

20200501 194938

Ce va trebuie la crema

250 macarpone sau ricotta
200 grame smanatana
2 linguri branza de vaci
2 linguri zahar brun sau cat vrei tu de dulce

Eu nu am avut mascarpone si am pus ricotta. Le-am mixat bine pana s-a topit zaharul si a devenit o crema.

20200501 194814 01

20200427 125543 01

Am scos blatul si am adaugat in forma si mixul de branza peste biscuiti. 

Peste eu am pus dulceata de capsuni putina si am tasat cu un cutit cat sa ii dau o culoare faina. Apoi am adaugat si cateva capsuni.

20200427 125718 01

20200427 125939 01

Introduceti la frigider minim 12 ore si luati-va o lingura mare la degustare 😉.

20200428 110753 01

20200501 192902 01

20200428 110645 01

20200501 193010 01

Pofta mare si spor la ele, ca sigur veti repeta reteta. Reteta o pot face si cei care nu au voie gluten, pentru ca inlocuiti biscuitii normali cu cei fara gluten.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This