Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cele mai bune chiftele marinate si doua cine diferite

Cand eram mica mancam doar chiftele din carne de pui, niciodata din carne de porc sau vita. Cand am crescut am descoperit de fapt de ce nu o faceam: atele si grasimea.
In ultimii 5 ani am incercat mai multe retete de chiftele pana cand am ajuns la cele ‘perfecte’ pentru mine care se pare ca sunt ‘perfect de delicioase’ cum mi-a spus sotul in prima seara, mancand cu doua maini.

Ce folosesc la ele?

Muschi de vita
Muschi de porc (scot orice ate sau grasime care se mai strecoara)
2 oua
Putin patrunjel tocat mic
2 catei de usturoi pisati
O ceapa rosie (data pe razatoare)
Sare si piper dupa gust

20200819 123828 01

Amestec bine toate ingredientele si le las minim o ora in frigider pentru a se intrepatrunde mai bine aromele.

20200819 125359 01

Apoi le fac bilute mici si pe unele le dau prin pesmet crocant (mie imi plac mult crocante) si pentru copii si sot le dau prin faina amestecata cu gris (sunt delicioase si fragede, pana si Achim a mancat).

20200821 182046 01

Bol cu pesmet crocant si bol cu faina si gris

Le prajesc un ulei incins si le scot intr-un bol cu servetel sa absoarba bine. O parte le pastrez asa si o parte le fac cele mai bune chiftele marinate.

Sosul de rosii

O cutie de piure (pasta) de rosii
O cutie de sos de rosii cu rosii bucati
O capatana de usturoi (taiata marunt dar cu 2 catei pisati pusi la sfarsit)
2 linguri ulei
O frunza dafin
Apa fierbinte
O lingura faina

20200821 181926 01

Suc de rosii cu bucati si piure de rosii 

Cum il prepar?

Pun usturoiul la calit un uleiul incins apoi adaug cutia de suc de rosii cu bucatile de rosii in oala si o cana de apa fierbinte. Intre timp amestec foarte bine piureul de rosii cu o cana de apa fierbinte si o lingura de faina pentru a nu face cocoloase. Apoi il aduag usor in oala amestecand bine. Pun si frunza de dafin, sarea si piperul.

20200819 133939 01

Usturoi la calit

20200819 134006 01

Am adaugat sucul de rosii cu bucati si apa fierbinte

20200821 181851 01

Piureul de rosii cu faina si apa fierbinte 

20200819 133944 01

Fara cocoloase

Las sa dea in clocot si pun si chiftelele. Mai las 10 minute si dupa ce sting focul pun ultimii doi catei pisati.
Cum le mancam aceste chiftele minunate?

IMG 20200821 WA0026 01

Chiftele marinate cu piure de cartofi

Sau

20200820 175640 01

Chiftele marinate cu tagliatelle (paste fierte)

Voua cum va plac chiftelele?

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This