Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cea mai frumoasa poveste de sfarsit si inceput de an. Sau care este sensul vietii…

by | Dec 28, 2018 | Jurnalul meu

Aceasta poveste am citit-o cand aveam 17 ani si m-a ajutat toata viata sa nu uit ce este important pentru mine dar sa ma si bucur de viata si de prezent, fix atunci cand este.

Nu cred in liste si obiective facute la inceput  sau sfarsit de an, de zile de nastere sau dupa o intamplare marcanta.
Cred in viata traita cu adevarat dupa dorintele sufletului, caci el stie cel mai bine!
Cititi povestea cu inima deschisa si luati din ea exact ce are nevoie sufletul vostru.

Se spune ca intr-un tinut indepartat traia un intelept care cunoastea adevaratul sens al vietii dar si ce este fericirea profunda.
La el a mers intr-o zi un print care desi avea tot ce isi dorea nu era fericit.
I-a cerut inteleptului sa ii spuna sau sa ii arate care este sensul vietii si cum isi poate gasi fericirea.
Acesta ii spuse ca va face asta dar inainte il ruga sa viziteze palatul.
La rasaritul soarelui, in timp ce printul se pregatea sa plece prin palatul cel mare, inteleptul ii dadu si o lingurita de ulei pe care sa o duca cu el pana la final.

La Apus, intr-una dintre camerele frumoase din palat printul se reintalni cu inteleptul.
Acesta incepuse sa ii povesteasca ce uimit era de toate frumusetile vazute in fiecare camera si cum nu se putea satura de ele.
La sfarsit inteleptul il intreba unde era lingurita de ulei, dar acesta rusinat isi dadu seama ca o pierduse pe drum.
Inteleptul ii spuse ca nu era nici o problema si isi dadura intalnire a doua zi dis de dimineata.
Cand soarele abia se urca pe cer, cei doi se intalnira din nou.
De data aceasta inteleptul il invita sa ii viziteze gradinile si ii dadu iar lingurita de ulei cu rugamintea de a nu pierde nici o picatura din ea.
La sfarsitul zilei ei se revazura in gradina cu pauni. Inteleptul il intreba daca vazuse gradina de Cactusi, dar acesta spuse ca nu. Apoi il intreba daca vazuse gradina cu Fluturi sau gradina cu Licurici, dar la toate printul raspunse ca nu vazuse nimic pentru ca fusese ocupat sa nu piarda nici o picatura de ulei din lingurita.

Atunci inteleptul i-a spus ca atunci cand va reusi sa duca lingurita de ulei prin gradina si sa se bucure de ce este in jur, va gasi sensul si fericirea vietii.

Am scris acest articol acum doua saptamani. Stiam ca este povestea perfecta care sa transmita mesajul meu pentru voi in 2019. Ultima saptamana mi-a confirmat ca lumea este impartita in doua, asta dupa ce am citit mesajele prietenilor, discutiile de pe grupuri sau articolele colegilor: unii isi pun teluri foarte clare la inceputul anului pe care le urmaresc cu ardoare sa le indeplineasca (lingurita de ulei) si ajung la sfarsitul anului cu regretul ca au pierdut timp important cu cei dragi, iar altii traiesc fara nici un tel ajungand la sfarsitul anului cu frustrarea ca nu au facut nimic pentru ei pe plan personal/profesional/emotional si si-ar fi dorit acest lucru.

Voi unde ati fost in 2018 si mi-ar placea, daca vreti sa imi spuneti, care este mesajul pe care il luati cu voi in 2019😊

Sa aveti un An 2019 Magic si trait cu insemnatate!
Fiecare zi in care va treziti este o zi magica, 
depinde doar de voi sa o vedeti asa cum merita vazuta!

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This