Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Ce voiati sa stiti despre mine

by | Aug 30, 2017 | Jurnalul meu

Sunt cateva lucruri pe care va doreati sa le aflati despre mine, asa ca va raspund mai jos la ele.

Oana m-a intrebat cand mi-a fost mie mai greu ca mama?

Cel mai greu cu siguranta a fost venirea lui Alexandru despre care v-am povestit AICI. Nici o mama nu ar trebui sa treaca prin ce am trecut eu asa cum nici o mama nu ar trebui sa isi piarda copilul. Din pacate nu traim o lume ideala si lucruri care nu tin de noi se intampla. La modul general cel mai greu imi este ca mama atunci cand copiii sunt bolnavi pentru ca ies din rutina lor si eu din a mea si ne este greu cu toate. (Somn putin, mancam greu, sunt suparati si fara chef).

Cristina a vrut sa stie daca ma cert cu sotul.

Ee si inca cum. Suntem doua firi vulcanice si incapatanate, asa ca nu are cum sa nu iasa scantei. Cele mai dese certuri sunt in perioadele in care domneste oboseala sau stresul. Daca rezolvam partea asta se rezolva si discutiile. Dar, ne tinem de cateva reguli care la noi fuctioneaza: nu ne jignim niciodata, nu ne vorbim urata niciodata si nu ne culcam certati. Se pare ca asta este secretul de a nu arunca cu vorbe grele care apoi apasa foarte mult in inimile oamenilor, iar faptul ca nu lasam sa treaca ziua fara sa ne impacam, ajuta iar la a nu ‘fierbe’ lucrurile.

Giorgiana m-a intrebat ce fel de relatie am cu mama ca bunica.

Ei aici lucrurile nu au fost simple si nu sunt nici acum. Mama mi-a fost cea mai buna prietena pana cand am devenit mama si a venit cu inevitabilele ‘sfaturi’ in cresterea copilului meu (caci asta se intampla cand o aveam doar pe Maria). La prima luna de viata a Mariei cand mama a venit sa ma ajute s-au iscat certuri groaznice. Eu nu las de la mine cu nimic in ceea ce priveste cresterea copiilor mei. Stiu foarte clar cum vreau sa ii educ si ce reguli aplic iar mamei mele i-a fost greu sa le inteleaga. Abia dupa ce Maria implinise 10 luni mama a inteles de ce am ales lucrurile pe care le-am facut cu ea si m-a felicitat pentru ele. De atunci mama respecta programul copiilor si nu am mai avut discutii. Mama este o bunica blanda, intrlegatoare si iubitoare. Maria o adora. Atunci cand vine…

Mirabela m-a intrebat cum sunt cu soacra.

Aici raspund scurt ca nu am multe detalii. Ne intelegem foarte bine de la departare. Ne vedem de 3 ori pe an.

Irina m-a intrebat cum m-as caracteriza ca mama.

Ihmm cea mai grea intrebare. Una e cum te vezi tu si cum te vad altii si sunt tare curioasa sa aflu cum ma vad copiii mei, dar asta aflu mai tarziu. Imi cresc copiii cu multa iubire si cat mai multa blandete in tot ceea ce fac. Incerc sa ma amuz de situatiile in care iti vine sa iti smulgi parul din cap (cand copiii varsa toata faina prin bucatarie, cand dau apa din cadita prin toata baia sau cand plang amandoi la unison fara motiv). Ii cresc liber in alegeri dar cu un program de respectat. Daca se intampla sa ridic vocea la ei imi cer iertare, de fiecare data. Iar ei ma iarta, de fiecare data. Nu incerc sa fiu perfecta dupa normele sociale, ci dupa normele mele.

Daca mai aveti si alte intrebari, va raspund cu drag la ele, din cand in cand

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This